Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trebaju li se Cavsi brinuti zbog Kyrieovog koljena?

Ovaj petak je bio loš dan za Cleveland Cavalierse. Za početak, izgubili su od Atlanta Hawksa, što i ne bi bilo toliko loše da Hawksi nisu igrali bez Paula Milsapa, Dwighta Howarda i Denisa Schrodera. Iako nisu osigurali prvo mjesto na Istoku, taj poraz ih ipak previše ne ugrožava.

Što je stvarno zabrinjavajuće je stanje koljena Kyriea Irvinga. Prije otprilike tri tjedna, Irving je bio primoran ranije napustiti utakmicu s Utah Jazzom zbog boli u koljenu, zbog koje je i izostao i sa sljedeće utakmice protiv Los Angeles Clippersa – upravo ona koja je izazvala čitavu debatu o odmaranju igrača.

To isto koljeno još uvijek muči Irvinga. U petak je za vrijeme utakmice otišao u svlačionicu kako b mu pregledali koljeno, ali se brzo vratio. Tu utakmicu je završio s 18 koševa i 7 asistencije te je nakon utakmice priznao da ga muči koljeno.

Ranije ovoga tjedna je trener Cavsa, Tyronn Lue rekao kako će odmarati igrače, ali tek nakon što osiguraju prvo mjesto, što još uvijek nisu uspjeli. „Ako sve napravimo kako treba, dati ćemo odmora LeBronu (Jamesu) i Kyrieju.“, rekao je Lue. „Mislim da bi J.R.(Smith) (Kyle) Korver i Kevin (Love) trebali više igrati zbog toga što su duže vremena proveli ozlijeđeni pa bi tako trebali povratiti svoj ritam.“

Iako nisu osigurali prvo mjesto, izgleda kako bi bilo mudro dati Kyrieju nekoliko dana odmora. I Cleveland i Boston Celticsi imaju još tri utakmice, a s jednom utakmicom prednosti i tiebreakerom, Cavsi imaju najveće izglede za osvajanje prvog mjesta na istoku.

S obzirom na to kako je Kyrie pričao o koljenu, njegovo zdravlje bi zasigurno trebao biti prioritet. Doigravanje počinje za osam dana i Lue će trebati svog playmakera potpuno spremnog. Možda to neće biti u prvoj rundi. Davanje slobodnih dana Irvingu bi Cavsima moglo puno značiti u kasnijem stadiju doigravanja , a Cavsi će vjerojatno doći do prve pozicije i bez njega.

Latest Posts

NE PROPUSTITE