Tuesday, December 6, 2022

ZADNJE OBJAVE

Treæa pobjeda Bostona nad Miamijem

U ranom nedjeljnom terminu košarkaši Bostona i Miamija su odigrali derbi NBA lige. Treæi put su se dvije najbolje momèadi Istoène konferencije sastale ove sezone i treæi put je završilo – pobjedom Bostona.

- Advertisement -

Ovom prilikom su aktualni doprvaci slavili kao domaæini 85-82 i sada obje momèadi imaju po 39 pobjeda. Razlika je što Boston ima jedan poraz manje (14-15).

Poraz je Miamiju ujedno zaustavio pobjednièku seriju od osam pobjeda. Boston je, pak, prije ove utakmice bio u laganoj krizi, pa su tako imali tri poraza (Dallas, Charlotte i LA Lakers) u posljednje èetiri utakmice.

Može se reæi da je moguæi uspjeh Miamija u rukama imao LeBron James. Osamnaest sekundi prije kraja je stao na liniju slobodnih bacanja, pri rezultatu 83-81. No, pogodio je samo jedno bacanje, dok je na drugoj strani Glen Davis pogodio oba za 85-82. Tricu za produžetak, dvije sekunde prije kraja, za Miami nije pogodio Mike Miller.

- Advertisement -

Od ranijih dijelova utakmice treba spomenuti eksploziju Bostona u treæoj èetvrtini, koju su okonèali sa èak 35-18, no u zadnjih 12 minuta je, pak, stao Bostonov napad (zabili su samo 11 poena), pa je Miami dobio priliku za potpuni preokret, do kojeg ipak nije došao.

S 19 poena, sedam skokova i tri dodavanja je Boston predvodio Kevin Garnett, no svakako je vrijedan uèinak Rajona Ronda koji je ostvario triple-double s 11 poena i po 10 skokova i asistencija. No, Boston je posebno dominirao na centarskim pozicijama, pa je tako Davis postigao 16, a Perkins 15 poena.

Kod Miamija su najbolji bili LeBron James sa 22 poena, te po sedam skokova i asistencija, dok je Chris Bosh dodao 24 poena uz 10 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE