Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Treæa sreæa za Lakerse, Cole spasio Miami

Košarkaši Miami Heata pobijedili su po peti put zaredom na domaæem parketu Boston Celticse. Imao je Miami u jednom trenutku i 20-ak poena razlike, ali je na kraju morao èupati pobjedu.

Iako je LeBron James bio najbolji strijelac u 115:107 pobjedi Miamija, zvijezda veèeri je ipak bio novajlija Norris Cole koji je 14 od svojih 20 poena ubacio u posljednjoj èetvrtini. Boston je u dva navrata u posljednjim minutama utakmice stizao na samo tri poena zaostatka, ali je oba puta Cole imao odgovor. Dwyane Wade dodao je 24 koša i osam asistencija, a Chris Bosh 18 poena za Heat. S druge strane najbolji u redovima Celticsa bili su Ray Allen sa 28 koševa, te Rajon Rondo sa 22 i èak 12 asistencija. Paul Pierce i ovu je utakmicu odsjedio u odijelu na klupi zbog bolne pete.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Love (31)
  • Asistencije: Rajon Rondo (12)
  • Skokovi: Kevin Love (20)
  • Ukradene lopte: Mario Chalmers (5)
  • Blokade: Pau Gasol (5)

Los Angeles Lakersi upisali su prvu pobjedu u novoj sezoni iz tek treæeg pokušaja. Žrtve su bili košarkaši Utah Jazza koji su u gradu Hollywooda pali sa uvjerljivih 96:71. Kobe Bryant predvodio je Lakerse sa 26 poena, a njemu je uvelike pripomogao Pau Gasol koji je dodao 22 uz devet skokova. Kod gostiju “najraspoloženiji” je bio Paul Millsap sa 18 koševa i 10 skokova.

Portaland Trail Blazersi upisali su i drugu pobjedu u sezoni protiv Sacramento Kingsa. Blazersi su slavili sa 101:79 ponajviše zahvaljujuæi dvojcu Gerald WallaceLaMarcus Aldridge. Wallace je stavio 25 koševa, uhvatio osam skokova i podjelio pet asistencija, dok je Aldridge ubacio 24 poena i osam puta skoèio za loptu. Francuz Nicolas Batum dodao je 15 koševa s klupe. Gosti, kod kojih je najraspoloženiji bio DeMarcus Cousins sa 16 poena i 11 skokova, su se puno muèili sa šutom u drugom poluvremenu, te su napravili èak 27 prekršaja i izgubili 18 lopti u cijelom susretu.

Spomenimo još da je Minnesota upisala još jedan tijesan poraz, ovog puta protiv Milwaukee Bucksa 98:95. Timberwolvesi su ponovno, baš kao i protiv Oklahome City Thundera, utakmicu izgubili u posljednjoj minuti. Rookie Jon Leuer pogodio je dva plus jedan  (koš plus slobodno bacanje) što je odvelo Buckse na, pokazalo se, nedostižnih pet poena razlike minutu i 17 prije kraja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE