Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Treæi poraz Lakersa zaredom, 40 poena Wadea

Košarkašima Los Angeles Lakersa, aktualnim prvacima NBA lige, ove sezone ne ide dosta toga od ruke, posebno u posljednje vrijeme. Krizu kluba iz LA-a je produbio San Antonio pobjedom u srijedu naveèer 97-82.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Dwyane Wade (40)
  • Asistencije: Derrick Rose (12)
  • Skokovi: Andrew Bogut (16)
  • Ukradene lopte: Anderson Varejao (5)
  • Blokade: LaMarcus Aldridge (7)

Bio je to “jubilarni” deseti poraz Lakersa u sezoni, ali i treæi zaredom (nakom domaæih protiv Milwaukeeja i Miamija), što je dovoljno za paljenje alarma u svlaèionici. Dobra je vijest za Lakerse što æe gotovo sigurno biti vodeæa momèad svoje divizije ove sezone, jer veæ sada sve momèadi u njihovom društvu imaju negativan omjer (Phoenix, Golden State, LA Clippers, Sacramento).

U San Antoniju je Kobe Bryant, najbolji igraè ne samo Lakersa veæ cijele lige, imao niz od èak trinaest promašenih šuteva. Ukupno je postigao 21 poen, ali je za to potrošio èak 29 šuteva.

Lakersi su unatoè novoj lošoj predstavi èak i vodili na poluvremenu 44-42, ali su posve potonuli u nastavku. Dotukao ih je DeJuan Blair sa 17 poena i 15 skokova, dok je Tony Parker dodao 23 poena. San Antonio je tako i dalje vodeæa momèad lige s odliènim omjerom 27-4.

Miami je dobio i petnaestu u posljednjih šesnaest utakmica, izgubili su samo od Dallasa u tom periodu. Protiv New Yorka nisu imali problema i slavili su kao domaæini 106-98, makar su velikim dijelom utakmice imali i dvadesetak poena prednosti. Rekord sezone je ostvario Dwyane Wade sa 40 poena, dok su i James i Bosh ubacili po 18 poena uz 10 skokova.

Dallas je prije srijede naveèer imao još bolji niz (17 pobjeda u 18 utakmica), ali je ogled protiv Toronta dokazao koliko im znaèi Dirk Nowitzki. Njemaèki košarkaš nije igrao zbog ozljede, a Toronto je šokantno pobijedio u gostima 84-76. Drugi je to, dakle, poraz u posljednjih 19 utakmica Dallasa, a zanimljivo i da je drugi poraz bio posve neoèekivan – domaæi protiv Milwaukeeja.

Pojaèani Orlando polako sreðuje redove i igra sve bolje, a odliènu je utakmicu u srijedu odigrao Gilbert Arenas, koji je došao iz Washingtona prije nekoliko dana. Arenas je zabio 22 poena, uz šest skokova i 11 asistencija za laku pobjedu kod Clevelanda 110-95.

Latest Posts

NE PROPUSTITE