Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trener Bryanta i Jordana otkrio najveću razliku između dvojice velikana

Ovih dana često se u američkim medijima spominjalo ime Tima Grovera, poznatog trenera NBA igrača koji je bio mentor brojnim legendama lige. Prilikom jednog razgovora otkrio je najveću razliku između Michaela Jordana i Kobea Bryanta, dvojice ponajboljih košarkaša svih vremena.

Grover ovih dana prezentira svoju knjigu Relentness, u kojoj piše što je sve potrebno napraviti kako bi se došlo do vrhunskih uspjeha. Tom prilikom dao je brojne intervjue u kojima je otkrio razne pojedinosti o velikanima NBA lige. Tako je dao i svoje mišljenje o tome što je najveća razlika između Jordana i Bryanta, koji je u mnogome svoju karijeru pokušao izgraditi što je sličnijom Jordanu.

“Najveća razlika između njih je u tome što Kobe želi znati zašto radi određene stvari”, započeo je Grover. “Želi znati razloge zašto nešto radi, što se događa i kako će mu to pomoći. Michael je samo rekao ‘Idemo to napraviti. Ja igram košarku, to je ono što ja radim. Ne trebam znati zašto, nisam zainteresiran za to’.”

Progovorio je Grover i o sličnostima između Jordana i Bryanta: “Obojica su igrači koji priznaju svoje pogreške. Ako nešto krivo naprave, priznat će da su pogriješili i pokušati to popraviti. Također, kada oni stupe na parket, tada ih ništa drugo ne zanima, ništa ih ne može omesti. Potpuno su fokusirani na košarku i to je jedan od razloga njihovog uspjeha.”

Sve što je Grover spominjao su sitnice, naizgled ne pretjerano važne stvari, ali ipak dovoljne da razlikuju vrhunske košarkaše od onih koji posjeduju veliki talent, ali ne mogu ga u potpunosti iskoristiti, kakvih je danas u NBA ligi velik broj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE