Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trener Dallas Mavericksa kažnjen zbog kritiziranja sudaca

Trner košarkaške NBA momčadi Dallas Mavericks, Rick Carlisle, kažnjen je s 25 tisuća dolara od strane lige, jer je nakon poraza od Golden State kritizirao suđenje.

Mavericksi su prošlog četvrtka zaostajali 98:97 pred sam kraj utakmice kada je Brandan Wright (Dallas) krenuo na polaganje. Lopta mu je izbijena iz ruku, ali suci se nisu oglasili. Golden State je u konačnici slavio 100:97.

Samo dva dana ranije Dallas je u napetoj završnici poražen od Portlanda nakon koša LaMarcusa Aldridgea sa zvukom sirene, i to nakon što su suci dosudili prekršaj u napadu O. J. Maya sekundu i pol prije kraja. Vodstvo NBA lige ustvrdilo je dan nakon da je trebao biti dosuđen prekršaj na krilnom igraču Dallasa, koji bi imao priliku povesti dvama slobodnim bacanjima.

Upravo je to razlog zbog kojeg je Carlisle u potpunosti izgubio živce.

“Utakmica se na kraju svela na jednu sudačku odluku koja nije donesena. Wright je bio udaren u ruku i to je bilo tako očito. I povrh svega to je već druga utakmica zaredom da suci griješe na našu štetu, te mi gubimo utakmicu. Moram priznati da me brine što se u posljednje vrijeme događa sa sucima”, rekao je “vruć” nakon susreta trener Dallasa.

Samo dan nakon toga Carlisle se ispričao i rekao da njegovi komentari nisu bili na mjestu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE