Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trener Dirka Nowitzkog radi na šutu Rudyja Goberta

Rudy Gobert je iz svoje sophomore sezone izašao kao obrambena mašina. Iako nije izabran ni u jedan All-defensive tim, Rudy je ogroman razlog zašto je obrana Utah Jazza poslije All-Star pauze bila najbolja u ligi. Od blokada i skokova na jednoj strani pa sve do zakucavanja na drugoj, vidjeli smo napredak jednog mladog igrača koji može da ide samo ka boljem. Izrastao je u jednog od najboljih igrača na rosteru Utaha i ovo ljeto je odlučio da bude još bolji, ne samo u obrani već i u napadu.

Postoji mnogo mjesta za napredak u napadačkom dijelu Goberta s obzirom na to da nema nikakvu post igru, a jedino što može u napadu je da zakucava. Po tome je sličan DeAndreu Jordanu, ali Gobert je odlučan da postane bolji igrač u napadu, a to će uraditi tako što će razviti igru van reketa. Angažirao je privatnog trenera za šut od Dirka Nowitzkog koji bi mu pomogao s tim dijelom igre a ovo novo oružje u arsenalu mladog Francuza svakako će od njega napraviti opasnijeg napadača. Po njegovim riječima, šuteve s poludistance pogađa s nekom vrstom konstantnosti, a provesti će deset dana u Njemačkoj gdje će s Dirkovim trenerom dalje raditi na šutu.

Skok šut koji ima Dirk je nešto specifično samo za njega, ali bi od početka sljedeće sezone krajem listopada mogli da vidimo novog Europljanina koji pogađa sa poludistance sa skokom unazad s jedne noge. Ako je uistinu točno da Gobert stvarno može da konstantno pogađa taj šut onda bi ekipa Jazza od sljedeće godine mogla postati još bolja. Već spomenuti trener Holger Geschwindner je radio i s drugim NBA zvijezdama i visokim igračima, a u taj rad kako i u ovaj s Rudyjem je implementirao sve iskustvo stečeno s možda najvećim Europljaninom koji je ikada stao na NBA parket, Dirkom Nowitzkim.

Utah je završila sezonu poprilično jako, pokazujući jasne naznake da se radi o ekipi koja se dobro spojila oko trenera Quinna Snydera. S kvalitetnim izborom na ovogodišnjem draftu (posjeduju 12. pick), nastavkom suradnje s trenerom Snyderom i naravno poboljšanim Gobertom, Jazz bi vrlo lako mogao da krene na to osmo mjesto i nastup u playoffu, prvi put nakon metle protiv Spursa 2012. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE