Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Trener Grizzliesa o razlikama košarke nekad i sada

Glavni trener trenutno pete momčadi Zapadne konferencije, Memphis Grizzliesa, Lionel Hollins dao je opširan intervju za portal Grantland u kojem je razgovarao o trenutnim igrama svoje ekipe i njihovim šansama u doigravanju, ali možda najzanimljiviji je dio u kojem uspoređuje košarku kakva se igrala nekad i sad.

- Advertisement -

Ukratko rečeno, Hollins je tijekom intervjua otkrio kako su ga čelnici ekipe obavještavali o svim događanjima prilikom razmjene Rudyja Gaya u Toronto te da su ga pitali za njegovo mišljenje o svakoj ponudi koju su dobili od drugih ekipa. Također je pričao o igrama svoje momčadi te napadačkim i obrambenim akcijama koje njegova ekipa provodi tijekom utakmica. Izjavio je i da smatra kako Memphis može osvojiti naslov prvaka te da ne postoji nepobjediva momčad u NBA ligi.

Najzanimljiviji dio pak bila je njegova usporedba košarke koja se igrala 1960-ih i 1970-ih godina, o čemu je trener Hollins izjavio:

“Mislim da mnogi današnji igrači ne bi mogli igrati u NBA ligi 1960-ih i 1970-ih godina. Tada je bilo puno više kretnji i igrača i lopte. Danas postoji mnogo loših obrambenih igrača u ligi te bi ih se u tadašnje vrijeme puno više iskorištavalo.”

- Advertisement -

Na kraju je trener Hollins dao konačnu usporedbu igre i tako “otkrio” kako puno više cijeni igru koja se igrala prije tridesetak godina nego današnju.

“Danas su igrači atletski puno bolji nego prije. Ali razina košarkaške inteligencije, nadigravanja i čvrstoće u igri bila je bolja prije. Nekada su igrači igrali za svoje obitelji i svoje gradove. Danas postoje igrači u ligi koji niti ne mare hoće li igrati ili će cijelu utakmicu provesti na klupi.”

Cijeli intervju je iznimno zanimljiv i oni koje zanima mogu ga pročitati ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE