Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trener Hornetsa dao prednost Lillardu ispred Davisa

Damian Lillard, rookie playmaker Portland Trail Blazersa definitivno zaslužuje nagradu za najboljeg rookie igrača sezone nakon izvrsnih performansi koje je prikazao. Lillard oduševljava svaku utakmicu sve više i više, te je to oduševljenje iskazao čak i trener New Orleans Hornetsa Monty Williams.

Williams, iako ima na raspolaganju prvog picka drafta Anthonyja Davisa ne krije oduševljenje prema Lillardu.

“Svi su fokusirani na LeBrona, Bryanta i Carmela Anthonyja, no Lillard jednostavno pokazuje svoje mogućnosti i ono što može i što je u stanju učiniti. Lillard je nešto stariji, zreliji je nego Anthony Davis i jednostavno igra kao All-Star. Davis se pomalo prilagođava, za razliku od Lillarda, koji je taj stupanj prilagođavanja davno obavio, jednostavno je najbolji rookie i tu nema dvojbe, Davis je odmah iza njega, ali ne tako blizu kao što su mnogu očekivali i nadali se”, priznao je trener Hornetsa Williams i rekao ono što je u konačnici i istina.

Damian Lillard jednostavno igra kao veteran, bilježi prosječno skoro 20 koševa po utakmici, te 6 asistencija i 3 skoka, i vodi, među rookie igračima u skoro svim elementima igre, koševima, asistencijama i broju pogođenih trica.

No da li postoji mogućnost da tu nagradu osvoji Davis koji trenutno bilježi 13 koševa, 7,9 skokova te 0,9 asistencija? Vrlo teško, skoro nemoguće, jer je Davis izostao s 15 utakmica zbog ozljede i to mu je malo poremetilo igru. No, i da te ozljede nije bilo, teško da bi Davis uspio prestići Damiana Lillarda. Tek je zadnjih 5 utakmica Davis počeo igrati kako se to od njega očekuje, u tih 5 utakmica zadnjih bilježi 17 koševa, 12 skokova i 2,5 blokade po utakmici s 52% šuta iz igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE