Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trener Kingsa se žestoko obrušio na svoju momčad

Trener Sacramento Kingsa Mike Malone bio je jako ljut na svoju momčad poslije domaćeg poraza od Pelicansa. Dvoboj koji je najavljivan kao borba talentiranih centara Cousinsa i Davisa završio je pobjedom momčadi potonjega rezultatom 113:100. Ključna je bila četvrta četvrtina u kojoj je New Orleans zabio 39 poena.

“Mi smo loša košarkaška momčad trenutno”, izjavio je vidno razočarani Malone poslije utakmice.

Kingsi su izgubili četiri od zadnjih pet utakmica te imaju drugi najlošiji omjer na Zapadu (8-19). Također, u doigravanju nisu bili od 2006. godine.

“Koliko puta moramo biti na dnu? Pogledajte naš omjer, ovo je četvrti ili peti put ove sezone da padamo na dno”, dodao je trener Kingsa i nastavio. “Možda su neki igrači navikli gubiti i to im ne znači puno ali meni je. Ja nisam navikao gubiti. Navikao sam igrati u doigravanju, biti kompetitivna momčad. Za takvo nešto treba igrati i dobru obranu ali sada nemamo puno igrača za to.”

Ovo je prva sezona za Mikea Malonea nakon što je proveo više od 10 godina kao asistent u Knicksima, Cavaliersima, Hornetsima i Warriorsima. Najlošiji segment igre Sacramenta je obrana i to su dokazali protiv Pelicansa.

“Svaku večer isti problem. Valjda bi trebali imati bolje igrače koji razumiju košarku, a trenutno to ne možemo”, rekao je.

Momčad Kingsa ima velikih problema i s izgubljenim loptama. U zadnjoj utakmici Sacramento je imao čak 22 izgubljene lopte i predvodio ih je Rudy Gay sa čak sedam.

“Poslije time-outa u zadnjoj četvrtini nismo mogli odigrati dodavanje na krilo”, lamentirao je Malone. “Rudy Gay ima sedam izgubljenih lopti, Cousins, Thomas i Thornton po 4. Nismo toliko dobra momčad da možemo izgubiti 22 lopte.”

Najbolji kod Pelicansa je bio bivši igrač Kingsa Tyreke Evans koji je utakmicu završio s 25 poena, 12 asistencija i šest skokova.

“On je igrao ovdje i normalno je da želi doći i pokazati svima da je vrjedniji nego što smo mislili”, dodao je Malone koji je četiri minute novinarima pričao o nezadovoljstvu prema momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE