Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trener McCarty o Žižiću: “Previše se trudi.”

Ante Toni Žižić jedan je od naša četiri predstavnika na ovogodišnjoj ljetnoj ligi u Las Vegasu, ali njegovi su nastupi posebno praćeni jer ga po prvi puta vidimo u dresu Boston Celticsa.

U posljednjoj utakmicu protiv Portland Trail Blazersa je i pokazao o kakvom se potencijalu radi. Žižić je zabio 9 poena, a uz to je ugrabio 11 skokova i 4 blokade za 27 minuta igre, a svojom je borbenošću ostavio jako dobar dojam.

No, trener Celticsa za ljetnu ligu Walter McCarty baš tu borbenost vidi kao prepreku u trenutačnoj igri mladog centra. Pošto nije navikao na igru s ovako atletičnim, eksplozivnim i snažnim igračima, brzu gubi snagu jer je navikao uvijek od sebe davati maksimum.

“Trenutačno igra prejako. Moram mu davati više odmora od početka jer on daje sve od sebe na terenu. Svaki puta kada je prilika za skok, on trči nazad kako bi ga uhvatio, iako mu nije dohvatljiv.”, izjavio je McCarty.

Taj segment se najjasnije vidi u promijeni obrane i napada. Na samom početku utakmice Žižić je među prvim igračima koji prolaze centar, ali već nakon par minuta borbe pod košem, tranziciju radi posljednji. No, i sam Žižić je svjestan da će se s vremenom naviknuti na intenzitet.

“Igra je puno brža, ali nije mi to problem. Nakon trening kampa ću biti 100% spreman za ovaj stil igre. I naravno, ovdje je puno izolacija. Preferiraju igru jedan na jedan i pronaći ću svoju ulogu” izjavio je Splićanin.

Također, McCarty je naveo kako mora poraditi na završavanju oko obruča, pogotovo kada je pod pritiskom kakav nije osjetio u Europi. Ali, on je svjestan kakav potencijal se nalazi u Žižiću i tvrdi kako jako brzo uči te kako ne sumnja da će se dobro snaći u ligi.

“Još uvijek pokušava uhvatiti tempo NBA utakmice, ali bit će on dobro”, za kraj je nadodao McCarty.

Latest Posts

NE PROPUSTITE