Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trener Pelicansa: Davis treba uzimati 20 šuteva

New Orleans Pelicans su ovu sezonu počeli s omjerom 7-6. Sve to zahvaljujući mladom i talentiranom Anthony Davisu koji oduševljava svojim igrama. Trenutno je u posljednjoj godini svog rookie ugovora i trebao bi zaraditi oko 7 milijuna dolara. Nagađa se da bi sljedeće sezone mogao potpisati maksimalan ugovor vrijedan 90 milijuna dolara na pet godina.

Davis je jučer iskazao zadovoljstvo trenutnim stanjem: „Ja volim New Orleans. Odličan grad s odličnom atmosferom. Organizacija je odlična i navijači nam se polako vraćaju na utakmice. Dobro se slažem sa svojom ekipom. Definitivno idemo u pravom smjeru i znamo što su naši ciljevi. Ne znam što će se dogoditi u budućnosti, ali ja sada obožavam igrati u Pelicansima.“

Trener Pelicansa Monty Williams okupio je svoje igrače na sastanku u srijedu. Osvrnuo se na igru Anthony Davisa i iznio svoje želje kako bi Davis trebao igrati:

„Anthony ne može biti u igri a da ne dodirne loptu. Moramo se potruditi da on uzme najmanje 20 šuteva u svakoj utakmici. Kada god zamislim da lopta i napad idu preko njega, suigrači to moraju poštovati. On nije sebičan igrač, uvijek će odigrati kako treba, i to naši igrači znaju.“

Anthony Davis svakako igra najbolju sezonu u svojoj karijeri. Trenutno je u prosjecima drugi po postignutim koševima po utakmici (25,4), osmi je po skokovima (11,2), vodeći u blokadama (3,4). Treba navesti još jedan zanimljiv podatak da je četvrti po ukradenim loptama (2,1) što je odlično jer ipak igra poziciju krilnog centra.

Latest Posts

NE PROPUSTITE