Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Treneri mjeseca: Dwayne Casey i Mike D’Antoni

Izabrani su najbolji NBA treneri za protekli mjesec. Najbolji u Zapadnoj konferenciji je trener Houston Rocketsa Mike D’Antoni, dok je trener Toronto Raptorsa Dwayne Casey proglašen najboljim na Istoku.

65-godišnjem D’Antoniju je ova čast pripala po peti put u njegovoj karijeri. Njegovi Rocketsi su u posljednjem mjesecu prošle godine predvodili ligu s omjerom 15-2, izjednačivši time franšizni rekord po broju pobjeda u jednom mjesecu. Postizali su i najviše poena (120,9) te imali najveću razliku poena po susretu (12,9). Trenutno drže treću poziciji na Zapadu s 4 pobjede manje od vodećih Golden State Warriorsa.

Šest godina mlađi Casey je najbolji trener mjeseca po četvrti put u karijeri, a nagradu je dobio ponajviše zahvaljujući vrlo dobrom omjeru 10-4. Raptorsi su predvodili Istočnu konferenciju po broju postignutih poena (112,1) i razlici poena po susretu (11,1), a 3. prosinca su ostvarili najveću pobjedu u povijesti franšize, kada su s 44 razlike (128-84) slavili nad Atlanta Hawksima. Trenutno su druga momčad Istoka s 3 pobjede manje od prošlogodišnjih prvaka Cleveland Cavaliersa.

Osvajači nagrada u listopadu bili su treneri vodećih momčadi Warriorsa i Cavaliersa, Steve Kerr i Tyronn Lue.

Latest Posts

NE PROPUSTITE