Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Treneri mjeseca: Mike Budenholzer i Terry Stotts

Trener Atlanta Hawksa Mike Budenholzer i trener Portland Trail Blazersa Terry Stotts proglašeni su za najbolje trenere prosinca u NBA ligi.

Strateg Atlanta Hawksa je svoju momčad u prošlom mjesecu odveo do vrhunskog omjera 14-2, što je u tom mjesecu bio najbolji rekord čitave lige. Hawksi su u prosincu izgubili samo od Orlando Magica i Milwaukee Bucksa, a svladali su više respektabilnih protivnika; u nizu od pet pobjeda sredinom mjeseca skinuli su redom Bullse, Cavalierse, Rocketse, Maverickse i Clipperse. Atlanta je trenutno prva momčad Istoka s omjerom 25-8, a njihov napad u kojem je dominantna kretnja lopte im je u košarkaškim krugovima donijela nadimak ”San Antonio Spursi s Istoka”.

Glavni trener Blazersa Terry Stotts polagano vodi svoju ekipu na vrh Zapada. Blazersi su u prosincu ostvarili omjer 13-3 što je najbolji omjer pobjeda i poraza u tom periodu u konferenciji Zapad. Ostvarili su čak tri niza od četiri ili više pobjeda, a najimpresivniji je bio onaj na sredini mjeseca kada su svladali Pacerse, Spurse, Buckse, opet Spurse i Pelicanse. U prosincu su odigrali tri utakmice s produžecima i slavili u sve tri, a u samo pet od ukupno 16 odigranih utakmica su primili 100 ili više poena što govori koliko dobru obranu igra momčad iz Oregona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE