Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Treneri mjeseca: Rick Carlisle i Doug Collins

Trener Philadelphia 76ersa, Doug Collins, te trener Dallas Mavericksa, Rick Carlisle, imenovani su za trenere mjeseca za utakmice igrane u veljaèi.

Doug Collins je u veljaèi vodio Sixerse do 9 pobjeda uz 3 poraza. Kao najveæa pobjeda istièe se ona nad trenutno najdominantnijim timom Lige, San Antonio Spursima (77:71). Pod Collinsom, Philadelphia je u veljaèi bilježila postotak od 75% pobjeda, najviše nakon sezone 2002./03. u kojoj su, takoðer u veljaèi, upisali 8 pobjeda uz 2 poraza. Svoje protivnike su pobjeðivali prosjeènom razlikom od 8,3 koša, a 5 od 9 pobjeda bilo je s dvocifrenom razlikom. Takoðer su mjesec završili s 4 pobjede u nizu, što im je rekord sezone.

Na Zapadu, Rick Carlisle je Maverickse vodio do 11 pobjeda uz samo 1 poraz, èime su vlasnici najboljeg timskog omjera u mjesecu. U zadnjih 17 utakmica ubilježili su 16 pobjeda, a od tih je 12 bilo na gostujuæim utakmicama. Kao najveæi podvig istièe se utakmica protiv Boston Celticsa 4. (101:97) kojom su nanijeli Celticsima drugi i završni poraz u njihovim susretima ove sezone. Mjesec su završili pobjedom protiv Raptorsa 27. veljaèe gdje su nadoknadili gubitak od -19 te upisali pobjedu (114:96).

Ostali kandidati za titulu Trenera mjeseca u veljaèi su bili: Tom Thibodeau (Chicago Bulls), Frank Vogel (Indiana Pacers), Erik Spoelstra (Miami Heat), Gregg Popovich (San Antonio Spurs).

Latest Posts

NE PROPUSTITE