Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Treneri mjeseca: Scott Skiles i Gregg Popovich

Scott Skiles iz Orlando Magica i Gregg Popovich iz San Antonio Spursa dobili su nagrade za najbolje trenere prošlog mjeseca odigranog u NBA ligi.

Scott Skiles je Orlando s klupe u prosincu odveo do odličnog omjera 10-5, što je u tom periodu bio najbolji omjer u konferenciji Istok. Igrali su osam utakmica kod kuće (5-3) i sedam utakmica u gostima (5-2). U obrani su, u 15 odigranih utakmica, protivnike zadržali na 96.6 poena u prosjeku, čime su u tom periodu bili 4. najbolja obrana lige. U napadu su šutirali 48 posto iz igre, time su bili treći najbolji u ligi i najbolji u konferenciji Istok.

Stari majstor Gregg Popovich nastavlja voditi nepobjedivu mašineriju Spursa; u 12. mjesecu su ostvarili omjer 14-2, čime su naravno bili najbolji u ligi. Kod kuće u igrali čak 10 utakmica i dobili svih 10, dok su u gostima ostvarili omjer 4-2. Od 16 utakmica, u samo su dvije primili 100 ili više poena; svoje protivnike su u prosjeku zadržavali na samo 87 poena po utakmici, čime su u tom periodu bili daleko najbolji u ligi (drugi su Cleveland Cavaliersi s 93 dopuštena poena po utakmici).

Latest Posts

NE PROPUSTITE