Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trese se stolica Fredu Hoibergu

Kada u momčadi imate zvijezde poput Jimmyja Butlera, Dwyanea Wadea i Rajona Ronda, trebali biste uživati ogroman respekt kod svake ekipe koja se pronađe na suprotnoj strani parketa neke NBA utakmice.

No, momčad Chicago Bullsa s gore navedenim trojcem (i još nekolicinom solidnih igrača na rosteru) ne izgleda ni približno opako, što pokazuju i njihovi rezultati. Subotnjim porazom od Milwaukee Bucksa došli su do omjera 16-18 i pali na 10. mjesto Istočne konferencije. Iako još nismo ni blizu polovici sezone, a kamoli All-Star vikendu nakon kojeg se sve ekipe dodatno „uozbilje“ te počnu boriti za pozicije u doigravanju, situacija u vjetrovitom Chicagu nije nimalo bajna.

A prvi se ispred streljačkog voda uvijek nađe – trener. Fred Hoiberg je prošlog ljeta preuzeo kormilo od Toma Thibodeaua, koji je otišao u Minnesota Timberwolvese, a navodno je upravu razljutio domaći poraz baš od bivšeg trenera Thibodeaua 13. prosinca (99-94).

Poznato je kako generalni menadžer kluba Gar Forman ne gaji simpatije prema bivšem treneru i da njihov odnos dok su vodili Chicago nije bio ni blizu idiličnog, stoga nije ni čudno da ga poraz od Timberwolvesa boli više od ostalih.

ESPN-ov Marc Stein kazao je kako Hoiberga očekuje težak period:

Razočaravajući prosinac Bullsa stavio je na trenera Hoiberga veliki pritisak puno prije doigravanja.“

No, Hoiberg nije sam na nišanu. Nakon nekoliko loše iskorištenih prvih izbora na draftu te preinaka na rosteru koje im se nikako nisu svidjele, obožavatelji su sve više počeli sumnjati u sposobnosti glavnih operativaca Johna Paxsona i Gara Formana“, nadodao je ESPN-ov novinar.

Hoiberg je poziv u Chicago zaradio sjajnim vođenjem sveučilišne ekipe Northern Iowa, a upravu Bullsa posebno je dojmila napadačka igra kakvu gaji bivši igrač Bullsa (1999.-2003.). Da bi nastavio njegovati svoj stil i u NBA-u, svakako mu trebaju i takvi igrači na rosteru, kojih Bullsi baš i nemaju. A za to su krivci – Paxson i Forman.

Jasno je, kako smo i naveli, da je uvijek najlakše za loše igre okriviti trenera. No, priča ima i svoju drugu stranu. A to je, naravno, Hoibergov garantirani ugovor, koji vrijedi još četiri ljeta i 25 milijuna dolara. Dovoljan razlog da uprava još jednom sagleda sve opcije prije nego li se odluči uručiti mu otkaz.

Latest Posts

NE PROPUSTITE