Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tri rane utakmice, derbi između Bostona i Clippersa

Večeras će sve oči američke javnosti biti usmjerene na Super Bowl, posljednju utakmicu NFL sezone koja će odrediti prvaka, a zbog toga i NBA liga danas ima skraćeni raspored od samo tri utakmice. Sve tri će se odigrati u ranijim terminima, a najzanimljiviji susret bit će onaj između Boston Celticsa i Los Angeles Clippersa.

Detroit Pistons (18-29) – Los Angeles Lakers (21-26)  19.00

Detroit Pistonsi su prošlu utakmicu potpuno nadigrali goste iz Clevelanda i slavili sa 117:99. Premda nisu mogli računati na novopridošlog Josea Calderona, momci iz Motowna su pravom momčadskom igrom pokazali kako znaju biti vrlo opasni. Najefikasniji su s 20 koševa bili Brandon Knight i Kyle Singler, dok je Greg Monroe upisao double-double učinak od 18 koševa i 16 skokova. Jose Calderon će danas imati vatreni debi jer u goste im stižu Los Angeles Lakersi kojima je svaka sljedeća utakmica poput eliminacijske. Lakersi su prošlu utakmicu slavili u Minneapolisu s 111:100. Odigrali su šuterski vrlo dobru utakmicu i domaćini nikako nisu mogli naći odgovor na napad Lakersa. Najveća prednost je iznosila čak 29 koševa, a opuštanjem gostiju Minnesota je uspjela doći na samo minus četiri, no za potpuni preokret je bilo premalo vremena. U izostanku Dwighta Howarda komandu pod košem je preuzeo Pau Gasol koji je utakmicu završio s 22 koša, dok je Kobe Bryant bio blizu triple-double učinka sa 17 koševa, 12 asistencija i 8 skokova. Centar Lakersa ima problema s ramenom te je potvrđeno da neće ni večeras igrati.

Malu prednost dajemo gostima iz Los Angelesa.

Boston Celtics (23-23) – Los Angeles Clippers (34-14) 19.00

Momčad Boston Celticsa je bez Rajona Ronda uspjela upisati tri pobjede u nizu, te tako barem nakratko ušutkati kritičare koji su kazali da takav okrnjeni Boston ne može ove godine do playoffa. Prošla utakmica protiv Orlando Magica je bila pa skoro, rutinski odrađena. Vodili su od samoga početka, a najveća prednost koju su imali je iznosila 23 koša razlike. Imali su čak šestoricu dvoznamenkastih igrača od kojih je najefikasniji bio Jason Terry sa 17 koševa. I dok se momčad Bostona dobro snalazi bez prvog playa, na skroz drugoj strani Amerike momčad Los Angeles Clippersa ne bilježi baš odlične rezultate u odsustvu Chrisa Paula. Naime, prošlu utakmicu na gostovanju kod Toronto Raptorsa su doživjeli malu katastrofu. Momčad Clippersa je izgubila s 98:73, a tijekom dvoboja gubili su i s 31 košem razlike. Bila im je to šuterski najlošija ovosezonska utakmica s 34,7 posto šuta iz igre. U tom sivilu najbolji je bio Blake Griffin sa svojih 17 koševa. Chris Paul neće nastupiti niti večeras i opet će se napad Clippersa naći u škripcu tijekom utakmice, jer teško je nadoknaditi najboljeg playa lige.

U ovom dvoboju očekujemo slavlje domaćih Boston Celticsa jer im izostanak Ronda manje znači, nego gostima neigranje Paula.

Toronto Raptors (17-30) – Miami Heat (29-14) 20.00

I posljednja večerašnja utakmica igra se u nama prihvatljivom vremenu. Toronto će na svome terenu dočekati aktualne prvake i tako testirati svoju snagu protiv jedne od najboljih ekipa lige. Svima je već poznato da je Rudy Gay preselio u Toronto, a odmah je u prvoj utakmici za svoju novu ekipu bio sjajan i ubacio 20 poena u pobjedi nad Los Angeles Clippersima 98:73. Raspoloženi su još bili i DeMar DeRozan s 19 poena te Amir Johnsons s 19 poena i 16 skokova. Utakmica protiv Miamija bit će pravi pokazatelj jesu li oni tako dobri ili su Clippersi imali loš dan (a nije im igrao niti Chris Paul). Miami je pak u posljednjoj utakmici uvjerljivo poražen, svladala ih je Indiana rezultatom 102:89, a jedini raspoloženi igrač bio je LeBrona James s 28 poena i 6 skokova. Bez koša je ostao Ray Allen u 27 minuta igre, što bi moglo zabrinuti navijače Heata jer im je potreban njegov ubojit šut iza linije za tri poena.

Mogla bi ovo biti neizvjesna utakmica, a prednost ćemo dati Miamiju koji je kvalitetnija momčad.

Latest Posts

NE PROPUSTITE