Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tri sjajna dvoboja, derbi prve i druge ekipe lige

Samo su tri utakmice na rasporedu u NBA ligi veèeras, ali sve tri æe biti iznimno zanimljive i teško je odrediti koja æe biti najbolja. Prednost ipak dajemo susretu Spursa i Knicksa, ekipa koje se trenutno nalaze na vrhu svojih konferencija i imaju najbolji omjer u dosadašnjem dijelu sezone.

Brooklyn Nets (4-2) – Boston Celtics (5-3)  02.00

Veèeras æe u Barclays Centru snage odmjeriti momèadi koje imaju tri pobjede u nizu. Brooklyn Netsi su dva puta dobili Orlando, a zadnju utakmicu Cleveland Cavalierse rezultatom 114:101. Bila je to dosad najbolja utakmica Joea Johnsona i Derona Williamsa koji su postigli po 25 i 26 koševa. Momèad iz utakmice u utakmicu izgleda sve uigranije i Brooklyn æe imati momèad koja æe na Istoku imati zapaženu ulogu. Veèeras im u goste dolaze Boston Celticsi koji se polako dižu u igri, ali æe vjerojatno nastupiti bez Rajona Ronda koji je sinoæ u pobjedi nad Utah Jazzom 98:93 uganuo gležanj. To æe biti veliki hendikep za njih jer Rondo svojom energijom i proigravanjem daje drugu dimenziju igri Celticsa. Oèekuje se da zdravi ostatak tria Paul Pierce i Kevin Garnett veèeras preuzmu više odgovornosti jer bez njihovog dobrog nastupa æe Boston teško do pozitivnog rezultata.

Zbog ozljede ponajboljeg razigravaèa lige prednost dajemo Brooklyn Netsima koji na svojoj poziciji “jedinice” imaju Derona Williamsa koji bi mogao unerediti goste.

San Antonio Spurs (7-1) – New York Knicks (5-0) 02.30

Najjaèa utakmica veèeri èeka nas u Texasu, gdje æe najbolja momèad Zapada (Spursi) doèekati jedinu neporaženu momèad lige (Knickse). Ovo æe istovremeno bit i dvoboju dviju momèadi koje su po starosti svojih igraèa takoðer u samom vrhu lige. Spurse predvodi Tim Duncan, buduæi èlan Dvorane slavnih koji je fenomenalno krenuo u svoju 16. NBA sezonu. Spursi su krenuli standardno dobro, što na neki naèin svake godine ispoèetka iznenadi s obzirom na njihove godine, no kvaliteta i iskustvo su ipak neupitni. No Knicksi su ipak možda i najveæe iznenaðenje lige ove sezone. Veæ skoro 20 godina nisu ovako dobro krenuli u sezonu. Osim Carmela Anthonyja koji prevodi ekipu tu su i neki drugi, iskusni igraèi koji su zaslužni za takav uspjeh. Igraè koji je najveæa potpora Melu je J.R. Smith, koji ulazi s klupe i svejedno upisuje najveæi prosjek poena u svojoj karijeri (18,2), i sve to uz šut 13/18 za tri poena. Hoæe li se start iz snova za Knickse nastaviti i kod Spursa ili æe najbolja momèad Zapada ostati na samo jednom porazu i nakon devete utakmice, ostaje nam da vidimo od 2 sata i 30 minuta nakon ponoæi.

Ovo je utakmica u kojoj je teško predvidjeti ishod, ali naša lagana prednost ide Spursima samo zbog prednosti domaæeg terena.

Denver Nuggets (4-4) – Miami Heat (6-3) 04.30

Obje ekipe imaju odlièan napad, ali im obrane ne funkcioniraju najbolje. Nuggetsima je ovo treæa utakmica na svom terenu, te traže treæu pobjedu. Prošlu su utakmicu poraženi od Sunsa rezultatom 110:100. Najviše su se istaknuli Andre Iguodala (17 poena i 9 skokova), te Danilo Gallinari (15 poena i 9 skokova). Iguodala se složio da igraju lošije obranu nego prijašnjih godina, te da æe se truditi ispraviti to. Miami je sinoæ poražen od Clippersa rezultatom 107:100. Najbolji je bio veæ standardno LeBron James s 30 poena, 5 skokova i 7 asistencija. Dwyane Wade je rekao da moraju pronaæi naèin kako na što lakši naèin dolaziti do pobjeda u gostima. Nuggetsi su bez Julyana Stonea, a upitan je nastup Danila Gallinarija. Gostujuæoj ekipi su upitni nastupi Wadea i Dextera Pittmana.

Prednost dajemo Heatovcima jer su kvalitetniji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE