Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tri zanimljive utakmice s gostima u ulogama favorita

Večeras nas samo tri NBA utakmice očekuju na rasporedu. Prva se igra između Timberwolvesa i Thundera, a dvoboj bi trebao obilovati atraktivnim potezima zbog sjajnih pojedinaca. Nakon toga će aktualni prvaci gostovati kod ekipe koja je nosila tu titulu dok im ju Miami nije oduzeo, dok će u posljednjem susretu večeri također biti atraktivno i s mnoštvom atraktivnih poteza – sastaju se Blazersi i Nuggetsi.

Minnesota Timberwolves (12-11) – Oklahoma City Thunder (21-4)  01.00

Minnesota je trenutno u nizu od dva poraza koja su im zadali Orlando Magic i Miami Heat. Aktualni prvaci nisu odigrali bajnu utakmicu, no Minnesota ipak nije mogla pružiti jači otpor. Iako su dobrano nadskakali domaćine 52-24 to nisu uspjeli pretvoriti u prednost. Andrei Kirilenko je s 22 koša bio najbolji, a odmah do njega je bio Crnogorac Nikola Peković koji je zabio 18. Njihov najbolji igrač Kevin Love nakon povratka od ozljede nije na pravoj razini i to je jedan od razloga zašto Minnesota nije konkurentnija. Večeras im u goste dolazi “najvruća” momčad lige Oklahoma City Thunder koji imaju 12 pobjeda u nizu. Jučer su imali neugodno gostovanje kod Atlanta Hawksa, ali prošli su ga neokrznuto i ostvarili pobjedu 100:92. Dvojac Kevin Durant i Russell Westbrook je odigrao svoju simultanku i kombinirano zabio 68 koševa. Oklahoma trenutno igra s nevjerojatnom lakoćom, a Kevin Durant je uz LeBrona Jamesa najozbiljniji kandidat za MVP nagradu regularne sezone.

Minnesota će biti na velikim mukama i mislimo da će teško obraniti domaći teren jer gosti su trenutno u dominantniji u svim segmentima igre.

Dallas Mavericks (12-13) – Miami Heat (16-6)  03.30

Dallas je nakon tri uzastopna poraza u gostima uspio pobijediti Philadelphiju u prošlom kolu rezultatom 107:100. Fenomenalan je bio O.J. Mayo s 26 poena i 8 asistencija, a odličnu pomoć je imao u Chrisu Kamanu koji je zabio 20 poena i pridodao 7 skokova, te Shawnu Marionu koji je zabio 14 poena i imao 9 skokova. Najveći problem Dallasa je obrana koja protivnicima dopušta 101 poen u prosjeku. Dallas ima niz protiv Heata od devet pobjeda na domaćem parketu u regularnoj sezoni. Heat je trenutno u nizu od dvije pobjede koje su ostvarili na domaćem parketu. U zadnjem susretu su pobijedili Minnesotu rezultatom 103:92. Najbolji u njihovim redovima su bili Dwyane Wade s 24 poena, LeBron James s 22 poena, 11 asistencija, 6 skokova i 4 blokade. Dobru su utakmicu također odigrali Chris Bosh s 15 poena i Mario Chalmers s 12 poena.

Prednost dajem Heatu koji ima puno kvalitetniju ekipu, a u zadnje vrijeme su počeli igrati i dobru obranu.

Portland Trail Blazers (11-12) – Denver Nuggets (14-12)  04.00

Portland u ovu utakmicu ulazi bez LaMarcusa Aldridgea i vjerojatno bez Wesleya Matthewsa. Trenutno su u nizu od tri domaće pobjede. U zadnjem susretu su pobijedili Hornetse pobjedničkim košem Damiana Lillarda koji je završio sa 16 poena. Odlično utakmicu su odigrali Aldridge s 20 poena, Nicolas Batum s 11 poena, 10 asistencija, 5 skokova, 5 blokada i 5 ukradenih lopti, te J.J. Hickson s 24 poena i 16 skokova. Denver je u seriji od tri pobjede u kojima su prosječno zabijali 111 poena uz 49% šuta. U posljednjoj utakmici su pobijedili Spurse na domaćem terenu 112:106. Najbolji strijelac ekipe je bio Danilo Gallinari s 28 poena i 9 skokova, a odlični su bili Kenneth Faried s 19 poena i 11 skokova, te Andre Iguodala s 14 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

Zbog velikih problema s ozljedama u ekipi Portlanda prednost dajemo Denveru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE