Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Triangle napad olakšao život Carmelu

Carmelo Anthony, krilni igrač New York Knicksa, očekuje da će ove sezone u igri Knicksa manje tereta pasti na njegova leđa, posebice u napadu zbog novog sistema igre. “Trokut” napad, kojeg će uspostaviti novi trener Derek Fisher uz mentorstvo legendarnog trenera, a danas GM-a Phila Jacksona, biti će glavni oslonac njihovih ofenzivnih akcija.

U razgovorima s Jacksonom, prilikom potpisivanja novog ugovora, Anthony je naglasio kako više ne želi raditi sve za momčad. Iako su ga mnoge momčadi željele potpisati ovog ljeta, Carmelo je odlučio ostati glavna violina u momčadi New Yorka. Potpisao je petogodišnji ugovor s Knicksima vrijedan 124 milijuna dolara. Ipak i njemu je jasno kako već ove sezone, Knicksi još nemaju momčad za najviše domete.

Ove sezone imamo to što imamo. Nosit ćemo se s time. Philu sam rekao kako ne želim nositi sav teret svake noći. Ponekad želim da netko drugi preuzme teret“, izjavio je Anthony i dodao kako u novom sistemu vidi poboljšanje te kako ne treba raditi sve, ali je i naglasio kako u ovom sistemu još nisu odigrali ni jednu utakmicu.

„Mnogo manje pritiska će biti na meni“, rekao je. „ Vidim to u trening kampu. Vidim što smo sve napravili u ovo malo vremena koliko smo zajedno. Mislim da će biti lakše. I dalje će biti teško, ali mislim da će za sve biti mnogo lakše kada protivnički igrači nisu fokusirani samo na mene.“

Ove će sezone Knicksi izgledati nešto drugačije. Derek Fisher i Jackson žele da Knicksi igraju nesebično u napadu i predano u obrani. Fisher je naglasio kako svi igrači mogu igrati različite pozicije u trokut napadu. Došla su neka nova lica kao što su Jose Calderon, Samuel Dalembert, Travis Outlaw, Quincy Acy, Shane Larkin i Jason Smith i ostaje za vidjeti kako će Knicksi izgledati ove sezone. Mnogo se očekuje na kraju ove sezone kada će New York imati prostora na salary capu za potpis još jednog All-Star igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE