Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trica Iguodale za pobjedu, nova glupost Knicksa

Sedam novih NBA utakmica odigrano je sinoć. Najnapetije bilo je u susretu između Warriorsa i Hawksa koji je riješen sa zvukom sirene, a do tijesnih pobjeda još su došli Rocketsi, Pelicansi i Nuggetsi.

Golden State Warriorsi uspjeli su produžiti pobjednički niz na osam utakmica nakon što su rezultatom 101:100 svladali Atlanta Hawkse u gostima. Hawksi su u posljednju četvrtinu ušli s osam poena prednosti, imali su šest poena viška tri i pol minute prije kraja te četiri poena 30 sekundi prije kraja, ali su ipak izgubili. Prvo je za Warriorse zaostatak smanjio Stephen Curry, a nakon promašaja Paula Millsapa, imali su Warriorsi tri sekunde za produžetak ili pobjedu. Akcija je odigrana za Curryja, no on je odmah udvojen te je loptu dodao Andreu Iguodali koji je ostao sam na trici i sa zvukom sirene pogodio za pobjedu.

David Lee predvodio je Warriorse s 23 poena, Curry je upisao 22 poena, 9 asistencija, 8 skokova, 5 ukradenih, ali i 9 izgubljenih lopti, dok je Klay Thompson ubacio 21 poen. Junak susreta Iguodala ubacio je 7 poena, a trica za pobjedu bila mu je jedina na utakmici. Kod Hawksa je prvi puta mjesto u početnoj petorci dobio Makedonac Pero Antić i odmah je bio najbolji u svojoj momčadi sa 16 poena i 7 skokova, 15 poena ubacio je Shelvin Mack, a 14 Jeff Teague.

Na krilima 37 poena Jamesa Hardena Houston Rocketsi svladali su New York Knickse 102:100, a sve je moglo biti drugačije da igrači Knicksa nisu ponovno napravili veliku glupost u završnim sekundama. Isto kao i prije dva tjedna kada je Andrea Bargnani šutirao bez potrebe, tako je i sinoć J.R. Smith, s izjednačenim rezultatom na semaforu i 19 sekundi prije kraja šutirao otvorenu tricu, umjesto da je čekao na istek vremena kako bi Knicksi ili pobijedili ili otišli u produžetak. Nakon njegovog promašaja Aaron Brooks zabio je dva slobodna bacanja za pobjedu, a na drugoj su strani Knicksi imali još 17 sekundi za napad, no Iman Shumpert i Beno Udrih promašili su svoje pokušaje za izjednačenje.

Uz odličnog Hardena Rocketse su još predvodili Chandler Parsons sa 17 poena i 11 skokova te Dwight Howard s 15 poena. Novu sjajnu utakmicu za Knickse odigrao je Iman Shumpert te je ubacio 26 poena uz šut za tri poena 6/6 (jučer je ubacio 27 poena uz šut za tricu 6/8), dok je Carmelo Anthony zabio 25 poena, ali nije dobio priliku na kraju utakmice šutirati za produžetak ili pobjedu.

L.A. Clippersi uspjeli su svladati Dallas Maverickse 119:112, ali su sredinom treće četvrtine ostali bez Chrisa Paula koji je ozlijedio desno rame i izbivat će s parketa oko mjesec dana. Uspjeli su do kraja utakmice pobijediti, ali sigurno je ovo veliki izostanak za ekipu. Sinoć je odličnu utakmicu odigrao DeAndre Jordan s 25 poena (rekord karijere) i 18 skokova, a nije puno zaostajao ni Blake Griffin s 25 poena i 15 skokova. Paul je za 22 minute na parketu upisao 19 poena i 6 asistencija. Najbolji kod Mavericksa bio je Dirk Nowitzki s 24 poena, dok je 20 poena ubacio Shawn Marion.

Do tijesne pobjede došli su New Orleans Pelicansi slavljem protiv Boston Celticsa 95:92. Bila je to veoma izjednačena utakmica u kojoj su Celticsi propustili svoju priliku za pobjedu kada su deset sekundi prije kraja Avery Bradley i Brandon Bass promašili polaganje, odnosno “pospremanje” lopte u koš nakon tog promašaja. Anthony Davis predvodio je Pelicanse s 23 poena, dok je 16 poena, 8 skokova i 6 asistencija učinak Tyrekea Evansa. Avery Bradley postigao je 22 poena za Boston. Ružnu scenu vidjeli smo početkom četvrte četvrtine, kada je nakon sudara s Geraldom Wallaceom Ryan Anderson ostao ležati na parketu nekoliko minuta zbog ozljede vrata te su ga nosilima morali iznijeti iz dvorane. Za sada nije poznata težina ozljede i koliko će dugo izbivati s parketa.

Niz od osam uzastopnih poraza prekinuli su Denver Nuggetsi pobjedom protiv Memphisa 111:108, a do slavlja ih je vodio Ty Lawson s 18 poena i 12 asistencija, dok su Kenneth Faried i Timofey Mozgov upisali po 16 poena. Najbolji kod Memphisa bio je Zach Randolph s 25 poena i 13 skokova. Petu uzastopnu pobjedu pak upisali su Toronto Raptorsi koji su sa 101:88 bili bolji od Washington Wizardsa. DeMar DeRozan s 20 te Kyle Lowry s 19 poena i 11 asistencija predvodili su pobjednike, dok je kod Wizardsa najbolji bio Nene s 15 poena.

L.A. Lakersi su, na krilima Paua Gasola i Kendalla Marshalla svladali Utah Jazzere 110:99. Gasol je susret završio s 23 poena, 17 skokova i 8 asistencija, dok je Marshall postigao 20 poena i 15 asistencija. Najbolji kod Ute bio je Gordon Hayward s 22 poena.

NBA rezultati, 3. siječanj:

Washington Wizards – Toronto Raptors 88:101
Atlanta Hawks – Golden State Warriors 100:101
Boston Celtics – New Orelans Pelicans 92:95
Houston Rockets – New York Knicks 102:100
Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers 112:119
Denver Nuggets – Memphis Grizzlies 111:108
Los Angeles Lakers – Utah Jazz 110:99

Latest Posts

NE PROPUSTITE