Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Triple-double Anthonyja, uvjerljivi Spursi

Drugim triple-double uèinkom u karijeri Carmelo Anthony je predvodio New York do domaæe pobjede protiv Bostona (118:110) i još malo približio svoju momèad doigravanju NBA lige.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Paul Pierce (43)
  • Asistencije: Tony Parker (13)
  • Skokovi: Tristan Thompson (13)
  • Ukradene lopte: Tony Allen (4)
  • Blokade: Ben Wallace (3)

Anthony je briljirao s 35 poena, 12 skokova i deset asistencija i na taj naèin zasjenio Paula Piercea koji je u velikoj veèeri ubacio 43 koša, najviše ove sezone, ali Celticsima to nije pomoglo. Imao je Anthony u utorak pomoæ J.R. Smitha i Stevea Novaka – obojica su s klupe ubacila po 25 koševa i to uglavnom zahvaljujuæi tricama. Novak je imao šut 8-10, a Smith 7-10 za tri poena. Ukupno su Knicksi pogodili 19 trica, od èega 14 u prvom poluvremenu koje su završili sa 72 ubaèena koša. New York je sada samostalno na sedmom mjestu Istoène konferencije s tri pobjede više od devetoplasiranog Milwaukeeja koji je odigrao utakmicu manje.

San Antonio je nanio najteži ovosezonski poraz L.A. Lakersima, u njihovom ih je Staples Centeru pobijedio sa 112:91. S èetvrtom pobjedom u nizu Spursi su se dodatno uèvrstili na èelu Zapadne konferencije, a do trijumfa u Kaliforniji su ih veæ tradicionalno predvodili Tony Parker (29 poena, 13 asistencija), Tim Duncan (19 poena, osam skokova) i Manu Ginobili (15 poena). Gosti su prelomili utakmicu u drugoj èetvrtini u kojoj su napravili seriju 18-0 od èega se Lakersi, koji su šesti put zaredom igrali bez ozlijeðenog Kobea Bryanta, nisu uspjeli oporaviti.

Do šeste je uzastopne pobjede i desete u zadnjih 11 utakmica došla Indiana koja je u utorak sa 102:97 slavila u gostima kod Philadelphije. Danny Granger je postigao 24 koša za Pacerse, dok je Andre Iguodala s poenom manje bio najefikasniji kod Sixersa koji se s tri poraza u nizu i dalje drže na osmom mjestu Istoka, ali Milwaukee im ozbiljno prijeti.

U dvoboju momèadi bez izgleda za doigravanje Detroit je kao gost svladao Cleveland sa 116:77, a kao zanimljivost æe ostati zapisano da su Pistonsi nakon tri èetvrtine vodili sa 100-50. Cavaliersi su do kraja ipak ublažili minus, tako da je najteži poraz ove sezone u ligi ostao onaj Charlottea protiv Portlanda s 44 koša razlike.

Latest Posts

NE PROPUSTITE