Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Triple double Cartera-Williamsa, Hawksi +30 protiv Hornetsa

Subotnja večer je dala duplo manje utakmica u odnosu na petak, ali smo svejedno imal priliku pogledati nekoliko zanimljivih susreta.

Noć su otvorili Mavericksi na gostovanju kod 76ersa, a trener Rick Carlisle je odlučio dati Dirku Nowitzkom slobodan dan. Ovo je odluka koja mu se skoro obila o glavu, te su zahvaljujući odličnoj igri Tysona Chandlera (20 poena i 13 skokova) produžili su niz poraza 76ersa na 16 što im je ujedno i rekord franšize. U tom sivilu dva imena domaćina su bile svijetle točke, maestralni Michael Carter – Williams s triple double učinkom od 18 poena, 10 skokova i 16 asistencija, te K. J. McDaniels s rekordom karijere od 21 poena i 13 skokova.

Bez obziran na to što su zabili najmanji broj poena u sezoni, Wizardsi su zahvaljajući Marcinu Gortatu (24 poena i 13 skokova) porazili Pelicanse “na mišiće” 83:80. Dovoljno je reći kako je na mjestu šutera Pelicansima startao Austin Rivers (hvala tata što si poznati NBA trener). Naravno da je kod gostiju najefikasniji bio Anthony Davis s 30 poena i 13 skokova.

Momčad Atlante nije imala ozbiljnih problema s Hornetsima premda se očekivalo da će biti neizvjestan meč. Obrana Hawksa je zatvorila reket i pustila Hornetse da šutiraju do mile volje, a rezultat svega toga je 105:75 za domaćine. Taktika je očito upalila jer niti jedan starter Hornetsa nije bio u stanju pogodit šut, te smo vidjeli festival air ballova. Najbolji strijelac Hawksa bio je Paul Millsap s 18 poena, a još su petorica igrača postigla više od deset poena, dok je kod gostiju najbolji bio rookie P. J. Hairston s 15 poena.

Nakon Hawksa imali smo još jednu kamilicu od utakmice gdje su se Cavaliersi bez ozbiljnijih problema poigrali s Pacersima za konačni rezultat 109:97. Utakmicu sezone je odigrao Kevin Love s 28 poena i 10 skokova, a odličan je bio Kyrie Irving s 24 poena, 10 skokova i 5 dodavanja (uz Shawna Mariona je imao najveći +/- učinak od +31). U redovima Pacersa je najbolji strijelac bio David West s 14 poena.

Clippersi su na gostovanju kod Jazza došli do pobjede 112:96 fenomenalnim nastupom u prvoj četvrtini u kojoj su izgradili prednost od 17 poena. Jazz nije imao lijeka za njihovu startnu petorku koja je uvijek loše izlaske igrača s klupe, a najefikasniji igrač bio je Blake Griffin s 28 poena, dok je Jamal Crawford docirkusirao na brojku od 22 poena. Manjak obrambenih igrača na bočnoj poziciji kod Clippersa lijepo je iskoristio Gordon Hayward da si malo poboljša osobnu statistiku i to je odlično odradio, 30 poena uz šut 11//18.

Rocketsi ne mogu bez James Hardena (34 poena, 6 skokova i 8 asistencija), njegova vrhunska prezentacija u trećoj četvrtini i 19 poena u tom periodu su osigurali još jednu pobjedu 117:103 za momčad iz Houstona na gostovanju kod Bucksa, a možemo nadodati i dobru partiju Donatasa Motijeunasa s 20 poena. Naravno, tu je pomgla nevjerojatna šuterska večer ekipe, imali su 40% za tri poena, a gotovo svaki drugi šut im je završava iza linije 7,25. Kod Bucksa se vrlo dobro snašao Jabari Parker s 19 poena, 9 skokova i 5 dodavanja, a Ersan Ilyasova se probudio iz jednogodišnjeg sna, te je drugu utakmicu u nizu odradio dobar posao s klupe, 18 poena za 24 minute.

NAJVIŠE POENA – James Harden 34 poena
NAJVIŠE SKOKOVA – Marcin Gortat, Anthony Davis, Tyson Chandler, K. J. McDaniels 13 skokova
NAJVIŠE ASISTENCIJA – Michael Carter – Williams 16 asistencija
NAJVIŠE BLOKADA – Marcin Gortat, Brandan Wright 4 blokade
NAJVIŠE UKRADENIH LOPTI – James Harden, Tyson Chandler, Tyreke Evans 4 ukradene lopte

Latest Posts

NE PROPUSTITE