Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Triple-double Iguodale, poraz Dallasa

Nekoliko jakih utakmica u NBA ligi odigrano je u nedjelju naveèer, a sve ih je najavila prva utakmica dana, ogled izmeðu Miami Heata i Chicago Bullsa.

U borbi za “dvojku” Istoène konferencije Bullsi su svladali domaæina 87-86, a zanimljivo je bilo i na parketima u San Antoniju, Atlanti, Dallasu i Milwaukeeju.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Russell Westbrook (32)
  • Asistencije: Steve Nash (14)
  • Skokovi: Andrew Bynum (17)
  • Ukradene lopte: Zach Randolph (4)
  • Blokade: Brendan Haywood (6)

Spursi, omjerom 51-12 najbolja momèadi lige, doživjeli su dvanaesti poraz u sezoni i to prvi domaæi nakon 22 uzastopne pobjede u AT&T Centeru. Svladali su domaæina aktualni prvaci Los Angeles Lakersi s time da konaènih 99-83 ne pruža pravi uvid u to koliko su se Spursi tijekom utakmice patili. Naime, tijekom treæe èetvrtine branitelji naslova uživali su i 32 poena prednosti koju su domaæini tek krajem utakmice uspjeli “upristojiti”.

S 26 poena i sedam skokova najbolji u redovima pobjednièke momèadi bio je Kobe Bryant kojem nedostaje još samo trinaest poena da na šestom mjestu ljestvice najboljih strijelaca svih vremena prestigne Mosesa Malonea (27.409 koševa).

Poraz Spursa mogli su iskoristiti Dallas Mavericksi pobjedom u svojoj dvorani protiv Memphis Grizzliesa. I imali su je u “džepu” sve do posljednje sekunde dvoboja kada je Zach Randolph (27 poena, devet skokova) pogodio za konaènih 104-103 u korist gostujuæe momèadi. Dallas je porazom prekinuo niz od osam uzastopnih slavlja, kao i osamnaest u posljednjih devetnaest utakmica. Tijekom ove su imali i +18, meðutim, primivši èak 41 koš u treæoj èetvrtini sve su uspjeli upropastiti.

Dodajmo da su košarkaši Dallasa iskoristili utakmicu za dva rekordna ostvarenja. Tisuæitu utakmicu zaredom ubacili su tricu, a njihov playmaker Jason Kidd preskoèio je Garyja Paytona na treæem mjestu “kradljivaca” lopti svih vremena. Ukupno ih je oduzeo 2447 suparnièkim igraèima, za što je nagraðen ovacijama publike. Na drugom mjestu istog popisa nalazi se Michael Jordan (2514), dok vodeæi John Stockton (3265) izgleda poprilièno neuhvatljivo.

U nedjelju je Shaquille O’Neal slavio 39. roðendan i premda nije zaigrao, njegovi su se suigraèi potrudili èestitati mu ga gostujuæom 89-83 pobjedom kod Milwaukee Bucksa. Uèinkom je sastav Boston Celticsa, omjerom 46-15 najbolji klub Istoka, predvodio Paul Pierce (23 koša).

Carmelo Anthony (14 poena) odigrao je napadaèki najslabiju utakmicu od kada je stigao meðu New York Knickse, što donekle može zahvaliti prstu u oku tijekom prve èetvrtine i udarcu u lice tijekom druge. Ipak, njegov je sastav predvoðen Amar’eom Stoudemireom (26 ubaèenih koševa, sedam uhvaæenih lopti) slavio kod Atlanta Hawksa 92-79.

Treæi triple-double u sezoni, a drugi uzastopni, ostvario je Andre Iguodala za Philadelphia 76erse u pobjedi protiv Golden Statea ostvarenoj u produžetku. Bilo je 125-117 uz Iguodalinih 15 poena, 11 skokova i deset asistencija.

Produžetak je igran i u Oklahoma Cityju gdje su domaæi Thunderi svladali Phoenix Sunse 122-118 unatoè tek 3-14 šutu iz igre najboljeg strijelaca NBA lige Kevina Duranta. Za Sunse je uèinak od 11 poena i 14 asistencija ostvario kanadski razigravaè momèadi Steve Nash, sada šesti asistent lige svih vremena. Preskoèivši Isiaha Thomasa, pred Nashom, koji je asistirao 9069 puta samo su još John Stockton (15.806), Jason Kidd, Mark Jackson, Magic Johnson i Oscar Robertson.

Latest Posts

NE PROPUSTITE