Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tristan Thompson produžio ugovor s Cleveland Cavaliersima

Tristan Thompson i Cleveland Cavaliersi produžili su suradnju na idućih pet godina, a ukupna vrijednost ugovora iznosi 82 milijuna dolara. Svih pet godina je garantirano i ne uključuje team ili player opciju. Cavsi su ovog krilnog centra birali 4. pickom prve runde na draftu 2011. godine.

Saga oko Thompsonovog novog ugovora s Clevelandom traje još od početka ljeta kada su igrač i njegov agent Rich Paul (inače i agent LeBrona Jamesa) tražili od Cavaliersa maksimalan ugovor, što je franšiza odbijala ponuditi zbog čega je Thompson na neki način udaljen iz momčadi i propustio je sve predsezonske utakmice. Ipak, potpisom novog ugovora Cleveland je u rotaciju dodao važnog sistemskog igrača s klupe iz prošlosezonskog pohoda na finale NBA lige, a istovremeno sada imaju dva od šest najplaćenijih power forwarda u ligi (drugi je Kevin Love).

Usporedbe radi isti ugovor ima i krilni centar Warriorsa Draymond Green, jedan od važnijih kotačića u igri šampionske ekipe Golden Statea. Zbog toga i sličnih ugovora ovaj novac koji je dobio Thompson čini se pretjeran s obzirom da se radi o limitiranom visokom igraču koji nije elitni rim protector, kao ni strijelac. Thompson je igrač od zadatka, role player,  žilavi small ball centar ili krilni centar kojemu su forte skokovi u napadu i kvalitetna obrana pick and rolla u shemama koje od visokog igrača zahtijevaju duboke izlaske na perimetar i udvajanje igrača s loptom.

Više od 80 milijuna u džepu idućih pet godina tako su čista pobjeda Thompsona i njegovog agenta Paula. Čak i u okolnostima budućeg rasta cap spacea NBA javnost je mišljenja kako Tristan realno ne vrijedi toliko. On će i dalje ostati tek peti ili šesti igrač po važnosti na rosteru Cavsa, neće imati velikog pritiska na sebi jer nije nositelj igre, a borit će se za titule zbog čega može biti jako zadovoljan. I on, i James koji je izjavio da situacija s Thompsonom „ometa momčad“ nakon čega se problem ekspresno riješio, ali i Rich Paul koji je ovim masnim ugovorom zarađenim za svog klijenta sebi dodatno podignuo rejting u ligi.

Zadovoljni mogu biti navijači Clevelanda jer je ekipa Cavsa od lani ostala na okupu, David Blatt ima slatke brige u frontcourtu, a jedini tko bi mogao biti na „mukama“ je vlasnik franšize Dan Gilbert koji će na plaće igrača i porez koji ide uz to ove godine morati isplatiti 180 milijuna zelenih novčanica.

Manje bitno, ali urnebesno smiješno je kako je Boogie Cousins na svom Twitter profilu prokomentirao novi ugovor Thompsona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE