Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trump lobirao kod kineskog predsjednika za LiAngela Balla

Nakon što su prošlog tjedna tri UCLA igrača, LiAngelo Ball (brat Lakersovog Lonza Balla), Cody Riley i Jalen Hill uhićeni dok su bili na turniru u Kini zbog navodne krađe skupocjenih sunčanih naočala iz trgovine, američki predsjednik Donald Trump u sklopu je svog posjeta Kini lobirao za trojicu američkih građana.

Ne bi se tolika fama dignula da među trojicom igrača nije bio sin LaVara Balla – kontroverznog sportskog biznismena i bivšeg NBA i NFL igrača. LaVar je bio prilično glasan kad je njegov najstariji sin,  Lonzo,  bio u pitanju: prije sezone rekao je da će Lonzo odvesti Lakerse u playoff, potom je bijesno odgovorio Joelu Embiidu, koji se na Twitteru šalio na račun Lonze, a za očajne šuterske predstave svog sina na početku sezone okrivio je trenera Lukea Waltona, što radi loše rotacije.

Zanimljivo, kad je bila riječ o ovom slučaju LaVar nije bio tako glasan:

“Svi od tog prave neku veliku stvar, a ona to nije.”

Dobro, LaVare, možda i nije kad si tatin sin. Jer Kina je prilično rigorozna kad je riječ o kaznenom pravu i trojici igrača prijeti višegodišnji zatvor. Izvori ESPN-a navode da postoje bar tri snimka iz tri različite trgovine o krađi. Nejasno je zašto su uopće imali potrebu za krađom, i to pogotovo u nematičnoj državi.

Trump je kineskom predsjedniku Xiju Jinpingu objasnio slučaj, a ovaj je obećao da će se pobrinuti kako se pravedno ponaša prema osumnjičenima – potvrdila je za Washington Post glasnogovornica Bijele kuće. Teško je zamislivo da Trumpova reakcija i utjecaj LaVara neće biti dovoljni za neku smiješno blagu presudu za kineske standarde. Valjda je LaVar na to mislio kad je rekao da nije riječ o velikoj stvari.

Latest Posts

NE PROPUSTITE