Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Turski mediji: Ukiæ potpisao za Fenerbahçe!

Hrvatski košarkaš Milwaukee Bucksa Roko Leni Ukiæ (25) pojaèao je redove turskog Fenerbahçea, kluba u kojem veæ igra jedan bivši hrvatski NBA košarkaš, Gordan Girièek.

Informacija je to koja je prvog dana nove godine osvanula na internetskim portalima najprodavanijih turskih dnevnika, poput opæeg Sabaha ili sportskog Fanatika.

Oba izvora navode da su svi detalji pregovora riješeni i da se još samo èeka službena potvrda, dok Fanatik saznaje da je hrvatski razigravaè s vodstvom kluba dogovorio suradnju koja æe trajati predstojeæih godinu i pol dana.

Trener turske momèadi Bogdan Tanjeviæ, svjestan Spliæaninove frustriranosti zbog premale minutaže u Bucksima, veæ je duže vrijeme nastojao pridobiti Ukiæa u Istanbul. Èini to zapravo otkako je raskinuo ugovor s Willom Solomonom, lani Ukiæevim suigraèem u Toronto Raptorsima tijekom uvodnog dijela sezone, nakon kojeg je i njega Tanjeviæ vratio u Fener. Usto se Tanjeviæu ozlijedio drugi važan Amerikanac na poziciji beka-šutera, Lynn Greer.

Ukiæ bi trebao odvesti turski sastav u Top 16 fazu natjecanja u Euroligi. Turci u A skupini imaju uèinak od tri pobjede i pet poraza nakon prvih osam kola, te drže èetvrto mjesto na ljestvici. Borit æe se za nastavak natjecanja s Asvelom (3-5) i Cibonom (2-6).

Prema pisanju Sabaha, Ukiæ bi mogao zaigrati za novi klub u posljednjemu euroligaškom kolu, u kojem Turci u Istanbulu doèekuju litavski Žalgiris.

Latest Posts

NE PROPUSTITE