Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ty Lawson produžio ugovor s Nuggetsima

Èelnici Denver Nuggetsa, sigurne playoff momèadi Zapadne konferencije, napokon su, nakon mjesec dana dugih pregovora, sklopili dogovor sa startnim razigravaèem ekipe, 25-godišnjim Tyom Lawsonom. Razigravaè koji je 18. pickom na draftu 2009. godine izabran od strane Wolvesa te je odmah poslan u Nuggetse, nastaviti æe igrati u hladnom Coloradu još punih pet godina jer ugovor koji je potpisan na snagu stupa tek dogodine, kada je Lawson trebao postati slobodan igraè.

Lawson je, nakon odlaska Carmela Anthonyja i Chaunceya Billupsa, prošle godine za Nuggetse po prvi puta u karijeri dobio priliku da postane startni play NBA momèadi s veæom minutažom, a tu priliku je odlièno iskoristio te je sa 16 zabijenih poena i 6,6 asista u prosjeku pokazao da je itekako spreman za takav posao. Lawsonu je ovaj ugovor zasigurno došao kao naruèen jer je prije potpisivanja još bio pod rookie ugovorom, a mora se priznati da su èelnici Nuggetsa obavili dobar posao što se tièe financijskog dijela, pošto 12 milijuna po sezoni, iako ta brojka izgleda visoka, ipak nije toliko zastrašujuæa. Kada pogledamo ugovore drugih startnih razigravaèa (Chris Paul 17 milijuna, Deron Williams 17 milijuna, Derrick Rose 16 milijuna, Russell Westbrook 13 milijuna, Tony Parker 12 milijuna i Rajon Rondo 11 milijuna), onda se ovaj od mladog organizatora igre Nuggetsa može okarakterizirati kao uspješan dogovor jer bi Lawson dogodine, na ljeto 2013. možda tražio i maksimalan novac – ovako su na dobitku i Nuggetsi i njihov novopotpisani igraè, iz razloga što je mladi razigravaè gotovo pa savršena figura za tranzicijsku, napadaèku i brzu košarku sistema Georgea Karla.

Denver Nuggetsi su u ovom trenutku, nakon potpisivanja Lawsona, u svojim redovima na dugogodišnje ugovore veæ potpisali i Danila Gallinarija, JaVala McGeeja i Wilsona Chandlera.

Latest Posts

NE PROPUSTITE