Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ty Lawson pronašao angažman u NBA ligi

Svemogući Adrian Wojnarowski je po tko zna koji put prvi “probio” vijest, a po njegovim izvorima Sacramento Kingsi su potpisali novog razigravača. Ugovor na jednu sezonu dobio je Ty Lawson i borit će se s Darrenom Collisonom za minute na pozicija playmakera Kingsa.

Lawson je u subotu posjetio Sacramento gdje se sastao s glavnim ljudima Kingsa, a početkom ovog tjedna je trebao ići na razgovor s New Orleans Pelicansima, ali taj posjet je propao jer su Kingsi u nedjelju navečer poslali ponudu Lawsonu koju je prihvatio. Ovo znači da su Kingsi vjerojatno odustali od Rickyja Rubija koji se spominjao kao moguće pojačanje.

Prošle godine je Lawson odradio najgoru sezonu karijere i na površinu su isplivali problemi s alkoholom koji ga prate još od sveučilišnih dana. U dresu Houston Rocketsa je trebao s Jamesom Hardenom činiti ubojiti bekovski tandem, ali Ty je imao drugačije planove i prosječno je za 22 minute na parketu u 53 utakmice bilježio 5,8 poena i 3,4 asistencije. Ovakve brojke su ga stajale otkaza u Houstonu s kojim je dogovorio otkup ugovora (Nuggetsima su dali izbor prve runde u ljetnom tradeu).

Sezonu je završio u dresu Indiane Pacersa za koje je odigrao 13 utakmica u regularnoj sezoni s brojkama od 4,9 poena i 4,4 asistencije, te je čak dobio 74 minute u doigravanju protiv Raptorsa od kojih su bili poraženi 4-3, a Lawson je ukupno zabio 16 poena uz 10 asistencija.

Kingsi se nadaju da će ga trener Dave Joerger uspjeti dovesti u red jer je u Memphisu imao puno problematičnije igrače i približiti njegovim prosječnim brojkama u karijeri koje su 13 poena i 6,2 asistencije uz 36% realizacije za tri poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE