Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ty Lawson u pregovorima s Indiana Pacersima

Indiana Pacersi su, kako tvrdi Yahoo Sports, odlučili pojačati poziciju razigravača, te su u pregovorima sa Tyem Lawsonom. Lawson, donedavni igrač Houston Rocketsa, raskinuo je 1. ožujka s njima ugovor, te je sada slobodan igrač. Pacersi su relativno popunjeni na njegovoj poziciji, te osim startera Georgea Hilla imaju i Montu Ellisa, Rodneyja Stuckeyja i Josepha Younga. Lawsonu bi bio ponuđen minimalnu ugovor, a Indiana, koja već ima maksimalnih 15 igrača u momčadi, bi s nekim morala raskinuti ugovor kako bi napravila mjesta za njega, a taj igrač bi najvjerojatnije bio Shayne Whittington.

Ty Lawson doveden je prošle godine iz Denver Nuggetsa u Houston kao posljednji dio slagalice u utrci za naslov. Premda se uz njega vezala reputacija problematične osobe (brojni prometni prekršaju, uhićenja zbog vožnje pod utjecajem alkohola i obiteljsko nasilje), Lawson se u Denveru istaknuo kao prva violina te je u svojoj posljednjoj sezoni tamo bilježio u prosjeku 15,2 poena i 9,6 asistencija. Houston je u Denver poslao četvoricu igrača (Joey Dorsey, Nick JohnsonKostas Papanikolaou i Pablo Prigioni) i zaštićeni pick prve runde 2016., a zauzvrat dobio Lawsona i pick druge runde 2017. No, Lawsonova igra pokazala se razočaravajućom, kao i čitava ova sezona Rocketsa. Započeo je prvih 11 utakmica, no onda je trener Kevin McHale dobio otkaz, a Lawson je pod njegovim nasljednikom J. B. Bickerstaffom preselio na klupu. Od 53 utakmice, koliko je odigrao ove sezone, započeo ih je samo 12, uz 5,8 poena i 3,4 asistencije u prosjeku.

Ako bi Ty Lawson pokazao igre koje je svojedobno pokazivao u Nuggetsima bio bi jako dobro i jako jeftino pojačanje za Pacerse, a u slučaju da to ne bi bilo tako ne bi bio veliki financijski gubitak za momčad. Zanimljivo je kako ga je Indiana željela dovesti i 2010., kada su Denveru nudili 10. pick prve runde u zamjenu za njega. No, s današnjom pameti možemo zaključiti kako je za Pacerse jako dobro da do te razmjene nije došlo. Zato što je taj pick bio Paul George.

Latest Posts

NE PROPUSTITE