Thursday, December 1, 2022

ZADNJE OBJAVE

Tyler Hansbrough – nova zvijezda NBA lige?

Bjeloputi 25-godišnji krilni centar NBA momèadi Indiana Pacersa, 206 centimetara visoki Tyler Hansbrough, igra fantastiènu košarku otkad ga je privremeni trener momèadi Frank Vogel uèinio starterom.

- Advertisement -

Dok bivši trener kluba èije košarkaške operacije vodi legendarni Larry Bird, Jim O’Brien, nije vjerovao igraèu kojeg je Bird uzeo na draftu 2009. godine kao 13. izbor prve runde, danas se u Indianapolisu pouzdaju upravo u Hansbrougha kao igraèa koji bi ih trebao uvesti u doigravanje.

U nedjelju su Pacersi prekinuli seriju od šest uzastopnih poraza pobijedivši na gostovanju New York Knickse 106-93 ponajprije zahvaljujuæi sjajnom Hansbroughu, koji je s 29 ubaèenih koševa ostvario napadaèki uèinak karijere, èemu je dodao i osam skokova. Otkad ga je Franck Vogel i formalno uèinio èlanom udarne postave, Hansbrough mu je odgovorio s èetirima uzastopnim uèincima od 20 ili više koševa. Trenutaèno je ove sezone na prosjecima od 10.1 koša i 5 skokova po utakmici za 20 minuta na parketu.

Vogel: Nitko žešæi od njega

“Ne znam trudi li se ikome išta dokazati, ali mislim da u sebi ima motor kao nitko drugi u ovoj ligi. Nitko ne radi napornije od tog deèka. Nitko u ligi ne igra žešæe od njega” rekao je Vogel.

- Advertisement -

Otkako se prvi put istaknuo u sveuèilišnoj košarci, u kojoj je izgradio fantastiènu karijeru nastupavši za North Carolinu, a bilo je to u sezoni 2005/2006, kada je proglašen freshmanom (student prve godine) godine u Americi, analitièari su bili nepodijeljeni:

“Onaj tko ga izvuèe na NBA draftu dobit æe na lutriji!”

Kako je njegova sveuèilišna karijera odmicala, njegov uroðeni igraèki stil, koji se uglavnom svodi na igru pod košem (ove je sezone samo dvaput šutnuo za tricu!), èinio se sve manje obeæavajuæim za NBA ligu s obzirom da mu je nedostajalo mišiæa i, kako bi Amerikanci rekli, tjelesni okvir.

Svejedno je 2008. godine proglašen igraèem godine u NCAA-u u svih šest razlièitih izbora, te je umirovljen njegov dres s brojem 50.

Iako je, suprotno oèekivanjima, biran visoko na draftu, veæi je dio prošle, rookie-sezone propustio zbog problema s unutrašnjim uhom, odigravši samo 29 utakmica (8.5 koševa, 4.8 skokova).

Sada je definitivno eksplodirao.

“Veliki broj ljudi misli da ne zaslužujem biti u NBA ligi. Trener mi u prošlosti nije davao priliku da igram, premda nisam razumio zašto. Dolazio sam svejedno svakodnevno u dvoranu, pokušavao iz dana u dan postajati sve bolji. Mislim da sam donekle uspio” rekao je Hansbrough, koji je u NBA ligu stigao tek pošto je stekao sveuèilišnu diplomu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE