Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tyreke Evan se vraća nakon All-Star vikenda

Pelicansi se suočavaju s neobično velikim brojem ozljeda ove sezone, gdje je gotovo svaki važniji igrač u rosteru bio van pogona. Tyreke Evans je propustio zadnjih pet utakmica zbog problema s koljenom i prema informacijama iz kluba biti će van parketa zadnje četiri utakmice prije All-Star stanke, kao mjera opreza da klub bude siguran u njegov oporavak i povratak utakmicama u sljedećoj polovici sezone.

Priopćenje sa službene stranice Pelicansa glasi:

ʺVjerojatno ćemo ga držati van utakmica dok ne završi All-Star pauza,ʺ izjavio je Alan Gentry tijekom zagrijavanja u Quicken Loans Areni. ʺTo mu daje priliku da kroz skoro dva tjedna zaliječi ozljedu i nadamo se dobiti ga natrag. Nadamo se da će biti spreman odmah nakon All-Star pauze i da ćemo biti u mogućnosti staviti ga u igru za ostatak rasporeda.ʺ

Evans je propustio utakmicu u Dallasu 02. siječnja zbog ozljede, onda je opet bio sa strane 18. siječnja u Memphisu. U Houstonuu je igrao samo 16 minuta prije nego što je izašao iz igre, zbog istog problema.

ʺMislim da se samo treba odmarati,ʺ izjavio je Gentry, što bi možda pomoglo Evansu da prebrodi ozljedu. ʺTo je jedna od onih situacija s napetosti, gdje moraš odmarati i početi se na kraju osjećati bolje. To je bolje nego da ga imamo dvije utakmice, pa da onda nedostaje iduću (i imati njegov status kao nerazjašnjen). Ovo će mu pomoći da bude u mogućnosti igrati zadnji dio sezone, bez pauze.ʺ

Bez obzira na omjer 18-31, Pelicansi su samo šest utakmica od ukupno osmog mjesta u Zapadnoj konferenciji. Njihovo odmaranje Evansa može se shvatiti na dva načina – kao pritisak koji se spremaju napraviti za ulazak u doigravanje, bez obzira koliko daleko to može biti; ili može biti prvi u nizu slučajeva odmaranja ključnih igrača, da bi pokušali uhvatiti poziciju za lottery pick, resetirajući i ovako izmučenu momčad poslije sezone uništene ozljedama kakvu su imali.

Latest Posts

NE PROPUSTITE