Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tyreke Evans operirao koljeno, out 6-8 tjedana

New Orleans Pelicansi nastavljaju u istom ritmu kao lani, samo što nažalost ne mislimo na dobre rezultate koje su ostvarili već na probleme s ozljedama. Trening kamp su već propustili Omer Ašik, Alexis Ajinca, Norris Cole i Quincy Pondexter dok je „vječno ozlijeđeni“ Jrue Holiday doziran minutama od strane novog trenera Alvina Gentryja.

Tu nije kraj, ovoj podužoj listi pridružio se i Tyreke Evans koji se podvrgnuo operaciji desnog koljena zbog čega će izbivati s parketa šest do osam tjedana. Prve su prognoze da će Evans propustiti uvodnih 14 utakmica nove sezone a mogao bi se vratiti negdje krajem studenog ili početkom prosinca. Nakon toga je pitanje u kakvom stanju će se vratiti na parket jer nije prošao trening kamp pripreme, a ozljede koljena su uvijek neugodne.

Veliki je ovo udarac za Pelicanse koji ne stoje najbolje s bekovima. Holiday zadnje dvije godine ima velikih problema s ozljedama zbog čega nikako da uhvati konstantu nastupa, ozlijeđen je rekli smo i rezervni razigravač Cole, što je sve natjeralo Pelicanse da potpišu Natea Robinsona i Boa McCalebba o čemu smo vas već izvijestili. Na kraju se čini da je najzdraviji i najbolji bek kojeg će Gentry imati na raspolaganju još jedan sinonim za ozljede – Eric Gordon, koji je u 7 godina karijere skupio tek 372 NBA utakmice.

I s igračke ili košarkaške strane ovo je problematično za Pelicanse. Bez Evansa su ostali bez širine na rosteru, ali i bez vrlo dobrog slashera koji se odlično snalazio u igri 2 na 2 s Anthonyjem Davisom. Evans bi se također jako dobro svojim igračkim karakteristikama snašao u sistemu Gentryja koji će forsirati visoki tempo utakmice što traži hitre igrače s dobrom kontrolom lopte što Evans svakako jest. Čini se da je trenutno više nego ikada tereta na leđima Anthonyja Davisa.

Evans je u prošloj sezoni ostvarivao brojke od 16,6 poena, 5,3 skokova, 6,6 asistencija, 3,1 izgubljenu loptu, uz šut iz igre od 44% i 30% za tricu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE