Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tyreke Evans spreman na novo dokazivanje

Najbolji rookie igraè NBA sezone 2009/10, Tyreke Evans iza sebe ima tri sezone igranja u NBA ligi. U prvoj je bio najbolji rookie, a u ostale dvije nije uspio podiæi svoju igru na višu razinu i postati jedna od zvijezda NBA lige.

Evans planira to ispraviti ove sezone te je èitavo ljeto proveo trenirajuæi kako bi dokazao svima da može igrati na vrhunskoj razini i voditi Sacramento Kingse.

“Postoji mnogo kritika na moj raèun, o tome kako sam èesto ozlijeðen i kako ne igram kao u svojoj rookie sezoni”, izjavio je Evans za Yahoo!Sports. “Želim ove godine svima pokazati da sam još tu i da nisam zaboravio igrati.”

Priznao je Evans da je tijekom prošle dvije godine imao problema s ozljedama te da nije bio u najboljoj formi, što pokazuju i brojke koje su pale s 20,1 poena, 5,8 asistencija i 5,3 skoka po utakmici u prvoj sezoni na 16,5 poena, 4,5 asistencije i 4,6 skokova u treæoj sezoni. Osim što mora poboljšati svoju igru, mora i pokazati kako zaslužuje novi ugovor. Nakon ove sezone istièe mu suradnja s Kingsima, a još nije bilo govora o produženju ugovora. Štoviše, iz Kingsa su veæ najavili kako mu vrlo vjerojatno neæe ponuditi produženje ugovora, veæ æe prièekati novu sezonu i tada odluèiti može li Evans biti voða Kingsa ili je vrijeme da krenu u nekom drugom smjeru. Osim toga, Kingsi imaju veæih problema s ostankom u Sacramentu nego s ugovorima igraèa i vjerojatno nikoga ne bi iznenadilo ako za nekoliko godina Sacramento ostane bez svoje NBA momèadi.

Evans je zbog nesigurne buduænosti odluèio ovo ljeto naporno raditi i pokazati svima da pripada meðu bolje NBA igraèe. Od kraja prošle sezone samo je jedan tjedan odmarao, a sve ostalo je proveo u treningu. Veæinu vremena proveo je u Sacramentu, tako da su èelnici ekipe mogli vidjeti njegov trud i zalaganje, što bi mu moglo pomoæi da dobije novi, bogati ugovor.

“Neznam što æe biti, ali ja æu dati sve od sebe da ekipa ostvari što bolji rezultat. Radio sam na svojoj igri i imam mnogo toga za dokazati. Najvažnije mi je da sam mnogo bolji nego što je to bilo prošle godine”, rijeèi su Evansa koji je oèito spreman pokazati svoje znanje i podiæi svoju igru na višu razinu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE