Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tyronn Lue ima plan za popravljanje obrane Cavsa

U subotu su se problemi s obranom u Cleveland Cavaliersa manifestirali u obliku 71 primljenog koša u samo prvom poluvremenu protiv Washington Wizardsa. Tu su utakmicu Cavsi na kraju i izgubili 127-115. S ovim porazom, njihov omjer u ožujku je 6-8 – jednak onomu u Brooklyn Netsa, a njihova prednost nad Boston Celticsima se spustila na samo pola utakmice.

Kao što smo mogli zaključiti već problematična obrana Cavsa je u ožujku bila očajna. Njihov defenzivni rejting je drugi najgori u ligi, jedino gori od onog u Los Angeles Lakersa. Ali, ima tu i dobrih vijesti za Cavse.

Naime, glavni trener, Tyronn Lue kaže kako ima plan za popravak te katastrofalne obrane, ali kako ga ne može još otkriti kako ga druge ekipe ne bi vidjele prije doigravanja. „Moramo čekati. Mi ne želimo da se neke jako dobre ekipe, u seriji protiv nas, mogu odmah prilagoditi onomu što mi radimo.“, rekao je Lue. “ Moramo igrati svoju normalnu obranu do doigravanja, a onda ćemo vidjeti.“

Naravno postoje neki problemi koji se mogu riješiti na početku doigravanja kad se igrači još više skoncentriraju i počnu se još više truditi. Ali Lue ovdje aludira na nekakvu taktičku promjenu. Također je odmah priznao kako nije potpuno siguran u uspješnost ove nove taktike.

Sve u svemu, Lue najavljuje velike stvari, ali ne zvuče previše uvjerljivo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE