Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

U 52. godini preminuo Jerome Kersey

Jučer nas je u 52. godini napustio legendarni član Portland Trail Blazersa Jerome Kersey. Kersey je u dresu Blazersa proveo prvih 11 sezona karijere, a NBA finale je igrao 1990. i 1992. godine s Blazersima, dok je naslov osvojio u dresu Spursa 1999. godine. Inače je u NBA ligi proveo čak 17 sezona, ali krajem karijere, nakon odlaska iz Portlanda, je većinom bio igrač uloge te nije bio starter.

Kersey, nisko krilo visoko 201 centimetar, je u Portlandu bio obožavan od strane navijača, a tamo je odigrao i najbolje sezone svoje karijere. Statistički najbolju godinu je odigrao u sezoni 1987/88 kada je prosječno zabijao 19 poena, uz 8 skokova i 3 dodavanja.

Vlasnik Blazersa Paul Allen se osvrnuo na preminulu legendu: ”Izgubili smo nevjerojatnu osobu i igrača koji je bio obožavan od strane navijača Blazersa. Nedostajat će svima, ovo je težak gubitak.”

Jedan od najboljih igrača u povijesti Blazersa i dugogodišnji suigrač Kerseyea Clyde Drexler je bio veliki prijatelj: ”Ovo je tako tužna vijest i veliki gubitak za Portland. Bio je odličan čovjek, predivan prijatelj, suigrač i brat. Svi su ga voljeli, svima će nam nedostajati, bio je brižan. Još sam u nevjerici.”

Kersey je u NBA karijeri odigrao 1,153 utakmice za Portland, Golden State, Los Angeles Lakerse, Seattle, San Antonio i Milwaukee, a prosječno je zabijao 10 poena, uz 5,5 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE