Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

U Miamiju smatraju da su oštećeni sudačkim kriterijem

Miami Heat jedna je od najagresivnijih ekipa lige po ulascima pod koš. Dion Waiters (16,5 po utakmici) i Goran Dragić (16,3) su na samom vrhu te statističke kategorije. Waiters je sedmi, a Dragić osmi. Miami je po toj statistici druga ekipa lige (55,1 ulazak po utakmici). No, Dragić i Waiters nisu ni u prvih 50 što se tiče broja šuteva iz slobodnih bacanja, a Miami kao ekipa je na toj ljestvici 28. U Miamiju nisu zadovoljni tim podatkom, a oglasio se i njihov trener Erik Spoelstra.

“Uopće nije bitno kako se ja osjećam u vezi toga. I dalje želim od svojih momaka da zadrže naš ofenzivni identitet, a to je da budemo agresivni, da napadamo, da ulazimo u reket. Drugi smo u ligi po ulascima pod koš. To mi se sviđa. Ne možemo kontrolirati suđenje, ali i dalje ću biti zahtjevan prema svojoj ekipi.”

“Ne tražimo isprike. Ne vadimo se na suce. Ne možemo to kontrolirati. Ogroman dio našeg trenutnog zadatka je da razvijemo mentalnu stabilnost potrebnu da izdržimo 48 minuta prepunih emocija i nepovoljnih okolnosti te da budemo sposobni održati našu igru na stalnoj razini, a to nam trenutno ne polazi za rukom. Moramo kontrolirati naše frustracije, a trenutno nismo dobri u tome. Ne tražim isprike za svoju ekipu i ne dam im da se vade na suce.”

Oglasio se i Dion Waiters koji je javno izrazio da je nezadovoljan i da nije lako igrati kad vidi da nema ni približnu protekciju od sudaca kao neki.

“Gledaš utakmice i vidiš igrače koji nisu ni približno agresivni kao ti, a stalno su na liniji slobodnih bacanja. Teško je. Posebice meni, Goranu i Jamesu Johnsonu. Ako bolje pogledate, svaki napad smo pod kontaktom. Moram biti bolji u kontroliranju svojih emocija, ali ponekad budem frustriran jer znam da sam fauliran.”

Goran Dragić je bio nešto smireniji jer, kako kaže, na ovu situaciju je već navikao.

“Zadnjih deset godina sam u ovakvoj situaciji. Već sam prešao preko toga. Samo želim igrati i ne biti fokusiran na suđenje jer ako gledam na suce izgubim staloženost, izgubim sam sebe i ne pomažem svojoj ekipi.”

U Miamiju se nadaju da će stvari krenuti u boljem smjeru jer su trenutno na 11. poziciji, a cilj im je sasvim sigurno izboriti playoff.

Latest Posts

NE PROPUSTITE