Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

U neizvjesnoj utakmici, Lakersi došli na korak do titule!

L.A. Lakersi su uspjeli dobiti četvrtu utakmicu finalne serije, povesti s 3-1 i doći na svega jednu pobjedu od velikog slavlja, prvog nakon punih deset godina kada su Kobe i društvo u nezaboravnoj seriji sa 4-3 bili uspješniji od Boston Celticsa. U četvrtom dvoboju slavili su rezultatom 96:102.

Kako se i očekivalo, četvrti ovogodišnji finalni ogled donio je niz uzbuđenja, a tek u samoj završnici jedna od suprotstavljenih momčadi pobjegla je na više od sedam poena razlike. U posljednjih 12 minuta većinu toga je u svoje ruke uzeo LeBron James, a točku na ‘i’ stavio je 40 sekundi prije kraja Anthony Davis tricom za 100-91.

LeBron i njegov veliki rival Jimmy Butler utakmicu su završili jako blizu ‘trostruko-dvostrukog’ učinka. James je postigao 28 poena uz 12 skokova i 8 asistencija, a Butler 22 uz 10 skokova i 9 uspješnih dodavanja. 22 poena, uz 9 skokova, upisao je i Anthony Davis, dok je prvi do Butlera u redovima Heata bio mladi Tyler Herro (21p-7s).

U sastav Miamija nakon ozljede se vratio Bam Adebayo (15p-7s), ali ne i Goran Dragić čiju je kreaciju ipak bilo teško nadoknaditi. Kao i njegovo ogromno iskustvo iz velikih utakmica, potrebno Heatu u nerijetkim trenucima u kojima je momčad s Floride imala priliku preokrenuti tijek susreta u svoju korist.

Ovo je 36. put da jedna momčad u finalu vodi sa 3-1, a samo su LeBron i Cavaliersi 2016. godine anulirali veliku prednost koju su tada imali Warriorsi. Nakon vodstva 3-1, u 18 slučajeva finalna serija je okončana u petom susretu, u 14 slučajeva u šestom, a u 3 u sedmom.

Peti susret na rasporedu je u noći sa petka na subotu, u 3:00 sata po našem vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE