Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

U novoj sjajnoj utakmici Miami Heat obranio naslov NBA prvaka

Košarkaši Miami Heata obranili su naslov prvaka NBA lige pobijedivši u odlučujućoj, sedmoj utakmici velikog finala na parketu svoje American Airlines Arene San Antonio Spurse 95:88.

Utakmica je bila neizvjesna do posljednje četvrtine, točnije do same završnice, kada je LeBron James odveo svoju momčad do trijumfa.

Spursi su nakon trice Kawhija Leonarda dvije minute prije kraja zaostajali 90:88, a nakon toga nisu se uspjeli više približiti. Tim Duncan promašio je za njega lagan šut preko Shanea Battiera 50-ak sekundi prije kraja za izjednačenje, dok je James pogodio skok-šut 27 sekundi prije kraja i potom u sljedećem napadu Spursa ukrao loptu.

Upisao je James 37 koševa (šut iz igre 12/23, uz 5 trica), uz 12 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte, što mu je i donijelo naslov najkorisnijeg igrača (MVP) finala i trofej koji nosi ime Billa Russella. Ukupno je u finalnoj seriji ostvarivao prosjek od 25,3 koša, 10,9 skokova i 7 asistencija uz 44,7% šuta iz igre.

Sjajnu pratnju imao je u Dwyaneu Wadeu koji je ubacio 23 koša uz 10 skokova, a njih su dvojica kombinirano ubacili 10 od zadnjih 13 koševa Heata. Valja također istaknuti ubojitog Battiera koji je 18 svojih koševa ubacio iz šest trica, kao i Marija Chalmersa koji je bio posljednji dvoznamenkasti igrač Heata sa 14 koševa.

Posljednji član “velike trojke” Heata Chris Bosh ostao je bez koša, ali je cijelu večer igrao jako dobru obranu.

Miami je postao prva momčad koja je obranila naslov u NBA ligi nakon Lakersa 2009/10, kao i prva momčad koja je pobijedila Spurse u velikim finalima (dosad su imali četiri naslova iz četiri finala). Spursi su pokušali postati prva momčad koja je dobila sedmu utakmicu u gostima u velikim finalima od Washingtona (protiv Seattlea) i 1978. godine, ali su njihovi veterani posustali u završnici.

Duncan je bio najefikasniji igrač teksaške momčadi s 24 koša i 12 skokova, Kawhi Leonard je ubacio 19 koševa uz 16 skokova, Manu Ginobili 18 koševa, a Tony Parker 10 koševa uz slab šut iz igre 3/12. Valja reći kako je u sedmoj utakmici zakazao Danny Green, koji je ubacio tek 5 koševa uz šut iz igre 1/12, od čega 1/6 iza linije za tri poena, i to nakon što je u prvih pet utakmica finala pogodio rekordnih 25 trica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE