Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

U pregovore izmeðu vlasnika i igraèa ukljuèuje se posrednik

Pregovore izmeðu Sindikata igraèa i vlasnika klubova NBA lige od sljedeæeg æe tjedna nadgledati posrednik koji je nedavno radio na prekidu lockouta i u NFL ligi.

Obustava rada u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta na snazi je od 1. srpnja, a dvije strane nisu otada puno napredovale u pregovorima oko novog kolektivnog ugovora. Raspodjela košarkaških prihoda izmeðu klubova i igraèa je i dalje glavni kamen spoticanja. Vlasnici predlažu podjelu 50-50, dok igraèi ne žele pristati na manje od 53 posto prihoda.

U ponedjeljak su i službeno otkazana prva dva tjedna nove sezone, a ukoliko brzo ne doðe do pomaka u pregovorima, uslijedit æe i novo ”rezanje” rasporeda. Stoga su obje strane pristale na pomoæ nezavisnog posrednika, a to æe u ovom sluèaju biti George Cohen, direktor Federalne agencije za medijaciju i pomirenje.

“Veæ sam mjesecima u kontaktu s obje strane. Sudjelovao sam u odvojenim, neslužbenim razgovorima s njihovim predstavnicima. Od utorka æu i službeno nadgledati pregovore”, rekao je Cohen koji je imao puno uspjeha u sliènim situacijama u prošlosti.

Bio je posrednik u pregovorima izmeðu vlasnika klubova i igraèa u profesionalnoj nogometnoj (MLS) i bejzbolskoj ligi (MLB), a u srpnju je pod njegovim nadzorom uspješno okonèan lockout u NFL ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE