U slučaju umirovljenja Rose ostaje bez 80 milijuna dolara?

Američki mediji objavili su sinoć kako košarkaš Cleveland Cavaliersa Derrick Rose ozbiljno razmišlja o završetku karijere. 29-godišnji košarkaš već godinama ima probleme s ozljedama te zbog toga nije mogao doseći vrhunac u najjačoj ligi svijeta. Nove ozljede su ga veoma pogodile i psihički dotukle te je bivši MVP NBA lige pred odlukom da završi igračku karijeru.

U tom slučaju će izgubiti čak 80 milijuna dolara od sponzorskog ugovora s Adidasom. On je 2012. godine potpisao ugovor s njemačkim proizvođačem sportske opreme vrijedan 185 milijuna dolara na period od 13 godina, a on prestaje vrijediti u slučaju završetka karijere. Zanimljivo je da je po odredbama ugovora Adidas morao svake godine na tržište plasirati DRose tenisice, iako je igrač zadnjih nekoliko sezona daleko od slave koju je imao.

Pritisak na njega je vrlo velik, a zbog učestalih ozljeda nikad nećemo znati što je još mogao ostvariti. Rose je NBA karijeru počeo u Chicago Bullsima, gdje je do ozljeda pružao nevjerojatne igre, što mu je u konačnici i donijelo MVP nagradu regularnog dijela sezone. Nastupao je još za New York Knickse, a ove sezone je potpisao ugovor s Cavaliersima.

U nastavku pogledajte najbolje što je pružio u svojoj MVP sezoni.