Sunday, July 21, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zapoèinje drugi krug, Lakersi i Nuggetsi u sedmoj traže prolaz

Prva runda je gotovo iza nas i veèeras æemo tako saznati pretposljednjeg sudionika konferencijskih polufinala. Osim Clippersa i Grizzliesa za koje æemo sutra saznati konaèni ishod veèeras druga ekipa iz Grada anðela traži prolaz u sedmoj i završnoj utakmici protiv Denvera. Osim te utakmice u 02.00 službeno zapoèinje druga runda gdje æemo vidjeti sraz dvije ekipe iz Atlantic divizije, Celticsa i Sixersa koje su prošle svoje prve prepreke unatoè tome što nisu imali prednost domaæeg parketa.

Boston Celtics – Philadelphia 76ers  (0-0)  02.00

Veèerašnjim susretom u TD Gardenu zapoèinje konferencijsko polufinale izmeðu Celticsa i Sixersa. Obje ekipe su u prvoj rundi pobijedili svoje protivnike sa 4-2 s time da su na poèetku bili hendikepirani za prednost domaæeg parketa. Celticsi æe u ovoj rundi biti privilegirani barem što se toga tièe dok igraèi Philadelphie i sami znaju kako to i ne igra neku veliku ulogu pogotovo jer su sa osme pozicije izbacili prvoplasirane Bullse unatoè tome što su samo tri puta igrali pred svojim navijaèima. Boston se iz utakmice u utakmicu dizao da bi na kraju u posljednje dvije vodio tešku bitku sa Hawksima koji su bili kompletni i radi toga izrazito motivirani. No Kevin Garnett se istaknuo kao prvo ime ekipe unatoè odliènim igrama Ronda i Piercea te pokazao kako u njemu ima još uvijek snage i želje za osvajanjem prstena. Mnogi su uvjereni kako æe Celticsi imati puno lakši zadatak u drugoj rundi nego što su imali u prvoj no ne treba zaboraviti da su Sixersi od tri dvoboja u regularnom dijelu slavili dva puta. Zato je Ray Allen izjavio kako iz toga treba izvuæi pouku te se ne smiju opustiti. Doc Rivers i dalje ostaje pri tome da Avery Bradley drži startnu poziciju dok veterana Allena drži na klupi. Mladom Bradleyu se ta uloga sviða i odlièno ju odraðuje dok se najbolji tricaš svih vremena još uvijek ne snalazi i u slaboj je formi te postiže samo 12 poena u prosjeku. Doug Collins je i u doigravanje prenio istu igru koju je momèad Sixersa gajila kroz regularni dio te su uz veliku dozu sreæe (za Bullse nesreæe) prošli zasluženo u drugi krug i nadmašili sva oèekivanja. Èak pet igraèa zabija minimalno 12 poena a meðu njima nisu starter Elton Brand te sjajni Thaddeus Young koji u ulozi prvog visokog sa klupe ubacuje 7 poena te bilježi 5 skokova. Najviše ih muèi šut pa su tako u prvoj rundi ostali na samo 41% ukupnog šuta te da nije bilo odlièno raspoloženog Spencera Hawesa u treæoj i èetvrtoj utakmici bili bi uvjerljivo zadnji što se toga tièe. Gledajuæi po pozicijama Celticsi imaju najveæu prednost u sjajnom playmakeru Rajonu Rondu. Na ostalim pozicijama im igraèi Philadelphie mogu parirati pa æe biti zanimlivo pratiti okršaj Piercea i odliènog Iguodale te dvoboj pod košem izmeðu Garnetta i Bassa odnosno Hawesa, Branda i Younga. Puno dužu klupu imaju Sixersi što bi trebalo iæi njima u korist no zato nemaju niti približno igraèa klase Piercea, Garnetta, Allena i pogotovo Ronda.

Sixersi su još uvijek pod dojmom prolaza i zato smo uvjereni u pobjedu Bostona koji æe utakmicu shvatiti ozbiljno te neæe htjeti ništa prepustiti sluèaju.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets  (3-3)  04.30

Malo tko je pomislio da æe ova serija doæi do sedme utakmice nakon što su u nedjelju Lakersi poveli sa 3-1 te se slavodobitno vratili u Staples Centar. Od tada kao da postoji samo jedna momèad dok ova druga oèekuje da æe im ta èetvrta pobjeda doæi sama od sebe. Kobe Bryant je bio sjajan kada gledamo statistiku u te zadnje dvije utakmice. Zabio je 37 poena u prosjeku uz 49% šuta no i on sam je svjestan da kada on zabija preko 30 da to nije najveæa snaga današnjih Lakersa jer onda nedostaje uèinak Bynuma i Gasola koji su najveæa prednost Lakersa u odnosu nad Denver. Baš taj dvojac konkretno nije napravio ništa niti prosjeèno a kamoli spektakularno i zato su Nuggetsi potiho došli do izjednaèenja i u sjajnoj su prilici da puni samopouzdanja odu u goste po pobjedu. George Karl je priznao i kako sa 61 godinom na leðima i dalje nervozno doèekuje utakmice te da bi mu danas, na njegov roðendan, prolaz u drugi krug bio najljepši moguæi poklon. Najveæa promjena u odnosu na prethodnih šest utakmica æe biti pojavljivanje Mette World Peacea na parketu koji je odradio sedam utakmica suspenzije radi udaranja laktom u glavu Hardena te je ponovno na raspolaganju Mike Brownu. Tako æe Talijan Gallinari dobiti puno težeg protivnika no Lakersi bi trebali biti više usredotoèeni kako zaustaviti razigranog Lawsona te primiriti pod košem McGeea i Farieda koji su svojom borbenošæu prikupili mnoge simpatije.

Kobe Bryant je u karijeri na 4-1 omjeru što se tièe sedmih utakmica. Jedini poraz je stigao u onoj famoznoj seriji 2006. protiv Sunsa i Jezerèani se nadaju kako se to neæe ponoviti. Vjerujemo da æe Bynum i Gasol odigrati na razini i odvesti Lakerse u drugi krug i dvoboj protiv Oklahome.

Latest Posts

NE PROPUSTITE