Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

U19: Protiv Argentine za polufinale

Izabranici Dražena Brajkoviæa æe sutra (u petak) odmjeriti snage protiv Argentine u èetvrtfinalu svjetskog prvenstva do 19 godina. U prvenstvu koje se odvija svake dvije godine naši košarkaši brane bronèanu medalju od prije dvije godine sa Novog Zelanda.

Prije samog turnira malo je ljudi vjerovalo da bi naši košarkaši mogli biti konkurenti za jednu od medalja, a nakon što su uzeli skalp dvjema ponajboljima ekipama na turniru, Litvi i SAD-u skrenuli su pozornost na sebe.

Nakon poraza protiv Južne Koreje u zadnjem kolu prvog djela natjecanja puno se diglo prašine oko naše reprezentacije, bilo je niz kritika na raèun trenera i igraèa. Nastavilo se sve to nakon s(p)retne pobjede protiv Egipta i poraza protiv Srbije. Meðutim kako je to veæ poznato kod nas jedna pobjeda preokreæe cijelu prièu. I naravno bilo je tako i ovaj put.

U zadnjem kolu su naši momci mogli teoretski ostati bez èetvrtfinala, a na kraju su iznenadili aktualne svjetske prvake i tako izborili drugo mjesto u drugoj grupi što im donosi u èetvrtfinalu treæeplasiranu momèad iz druge grupe, momèad Argentine.

Isto tako treba dodati kako da su naši izabranici dobili najslabiju momèad na turniru imali bi najbolji skor nakon drugog djela natjecanja i u èetvrtfinale bi ušli kao najbolja momèad. No, nisu, ali svejedno su napravili više od oèekivanog.

Naši deèki æe na parket u petak, u 20.15, kao zadnji èetvrtfinalni dvoboj, protiv Argentine tražiti kartu za borbu za medalje. U sluèaju pobjede naša æe reprezentacija igrati protiv pobjednika iz dvoboja Australija – Srbija.

Za kraj dodajmo kako smo ostali bez jednog od dvojice nedavno draftiranih NBA igraèa. Latvijac Davis Bertans neæe se pred domaæom publikom boriti za medalje, dok je Litavac Jonas Valanciunas trenutno najbolji pojedinac na turniru.

Èetvrtfinale:
Poljska – Litva
SAD – Rusija
Australija – Srbija
Hrvatska – Argentina

Latest Posts

NE PROPUSTITE