Saturday, October 8, 2022

ZADNJE OBJAVE

Učenik Steve Kerr o mentoru Greggu Popovichu

Steve Kerr je u Oakland donio prvi trofej NBA prvaka još od 1975. a čini se da će krenuti ka tome da do sljedećeg navijači Golden Statea ne čekaju još 40 godina. Radi se izuzetnom natjecatelju kojem je osjećaj back-to­-back pobjeda u Finalima poznat, pa će tako i ove sezone sa svojim Ratnicima probati da ide do kraja.

- Advertisement -

Međutim, izgleda da na krajnjem jugu države ima svog najvećeg konferencijskog suparnika u vidu San Antonia koji se vrlo pojačao ove godine dodavanjem LaMarcusa Aldridgea i Davida Westa (odustao od dodatnih $10.5 milijuna da potpiše sa Spursima) uz potpisivanje igrača koji su ih doveli do Finala 2014. (osim Marca Belinellija koji je otišao u Kingse). Legende Tim Duncan i Manu Ginobili su ostali tu gdje jesu, kao i Kawhi Leonard i Danny Green kojeg su dobili s velikim popustom. Kada je tijekom utakmice ljetne lige između Cavsa i Warriorsa Kerr radio intervju s NBA TV-em, imao je ovo da kaže o Spursima: „Pogledajmo što su Spursi uradili s dodatkom Aldridgea. Ako oni ne osvoje titulu sljedeće godine, očigledno je do trenera. Ako Pop s njima ne može osvojiti titulu, onda on nema razloga da bude trener u ovoj ligi.“

Na sarkastični ton koji je pratio ovaj odgovor smo od Kerra već navikli, a između njega i Coach Popa postoji jedna specijalna veza. S Popovichem je osvajao titule 1999. i 2003. a ove godine u veljači poslije pobjede Spursa nad Warriorsima, Popovich i Kerr su se našli na čašici vina. Hoće li se naći u nekoj rundi playoffa naredne sezone, teško je sada reći ali obje ekipe imaju potencijal da se nađu u Finalu najvjerojatnije protiv Cavsa LeBrona Jamesa. Ako se ne nađu prije, onda bi moglo doći do jednog od najboljih konferencijskih finala, ali sve to zavisi od igre ovih ekipa kada sezona, u listopadu, napokon počne.

Latest Posts

NE PROPUSTITE