Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Udonis Haslem ostaje u dresu Heata

Miami Heat voli Udonisa Haslema. Udonis Haslem voli Miami Heat.

Naime, 37-godišnji krilni centar nastavlja suradnju s Miamijem nakon što je ovih dana potpisao novi, jednogodišnji ugovor vrijedan 2,3 milijuna dolara.

Haslem, koji je već dugih deset godina kapetan kluba, u dosadašnjoj karijeri ima tri prstena te je jedini uz Dwyanea Wadea koji se može pohvaliti da je sudjelovao u osvajanju sva tri naslova NBA prvaka u povijesti Heata (’06., ’12., ’13.).

U Miamiju se rodio i pohađao srednju školu. Tek je na koledž otputovao u nekoliko stotina kilometara udaljeni Gatesville gdje je bio dio dotad najvećeg uspjeha u povijesti Florida Gatorsa, NCAA finala 2000. godine.

Dvije godine kasnije prijavio se na draft, a nakon što ga ni jedna ekipa nije odabrala, odlučio se na odlazak u Francuski Chalon. Nakon godinu dana europske avanture, preko Ljetne lige je zaradio mjesto u klubu iz rodnog grada, a tko je mogao vjerovati da će otada međusobna ljubav između Heata i 203 centimetara visokog Udonisa potrajati toliko dugo.

U omiljenom dresu odigrao je 830 utakmica regularne sezone te ga samo 25 dijeli od Wadeova rekorda. Prvi je skakač i sedmi strijelac u povijesti franšize.

Definitivno ikona kluba s juga Floride.

Latest Posts

NE PROPUSTITE