Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Udruga igraèa održala interni sastanak

Sljedeæi pregovori izmeðu Udruge igraèa i predstavnika NBA lige održat æe se u sljedeæi utorak u nazoènosti službenog posrednika kako bi se pokušala dogovoriti oko novog kolektivnog ugovora koji bi okonèao postojeæi lockout. Juèer je Udruga održala sastanak kako bi obavijestili igraèe o tijeku pregovora.

Sastanak je trajao ukupno 3 sata, a uz vodstvo Udruge prisustvovalo je i tridesetak igraèa, iako se oèekivao i veæi broj. Veæ nakon drugog sata sastanak je prvi napustio JaVale McGee te dao zanimljivu izjavu: “Definitivno postoji nekoliko igraèa koji su spremni popustiti vlasnicima i prihvatiti njihove uvijete, ali veæina je ipak udružena i neæe popustiti.”

Ova izjava koja daje za naslutiti manjak zajedništva meðu igraèima odmah je podigla dosta prašine te su brojni igraèi podigli svoj glas i ogradili se od ovih rijeèi. McGee je nakon nekoliko sati ipak demantirao da je to izjavio i da su mediji sve “napuhali”.

“Osoba koja je bila najkraæe na sastanku ne može donositi takve zakljuèke”, izjavio je nakon sastanka Derek Fisher, predsjednik Udruge igraèa.

Potpredsjednik Udruge, Maurice Evans dao je takoðer nekoliko zanimljivih izjava, on se osvrnuo na gubitke koje bi mogli snositi igraèi i vlasnici ukoliko bi se otkazala cijela sljedeæa sezona.

“Napravili smo procjene gubitaka u sluèaju gubitka cijele sezone i u najboljem sluèaju troškovi od gubitka sezone bi se pokrili tek oko 2023. godine”, izjavio je Evans, otkrivajuæi i da bi nekim ekipama trebalo i do 30 godina da se oporave od propuštanja cijele sezone. “Što se najgoreg sluèaja tièe, neke ekipe se neæe oporaviti sve do 2040. godine. Koji vlasnici ekipa bi mogli podnijeti takve gubitke?”

David Stern je proteklih dana gostovao u brojnim emisijama te je dao brojne izjave koje nisu naišle na odobravanje od strane igraèa. Prije svega to se odnosi na izjavu o sljedeæem sastanku igraèa i vlasnika, za kojega je Stern rekao da je to rok za odreðivanje hoæe li biti utakmica za Božiæ.

“To je proizvoljan rok kojeg je Stern sam odredio”, izjavio je Fisher o ovome pitanje. “Mi se ne slažemo s njime. Oèito želi unijeti nemir u naše redove pa izjavljuje takve stvari. Takvo nas ponašanje još više udaljava od dogovora te nisam siguran hoæemo li to moæi premostiti na sljedeæem sastanku.”

Izvršni direktor Udruge igraèa Billy Hunter takoðer nije ostao nijem na razne napade komesara Sterna na igraèe. On je jasno dao do znanja da neæe Sternu dopustiti napade na Udrugu igraèa i da æe se boriti do kraja kako bi postigao pravedan dogovor za igraèe.

“Neæe samo igraèi biti na gubitku zbog gubitka utakmica. Ono što Stern ne govori je da æe i vlasnici ekipa osjetiti gubitke zbog neodigravanja utakmica”, rekao je Hunter. “Ako želi nanijeti bol igraèima, i vlasnici æe to osjetiti. Mislim da bi se trebao zabrinuti oko nekih ekipa koje bi mogle i propasti u sluèaju dužeg trajanja lockouta.”

Zasigurno æe sastanak u utorak biti zanimljiv nakon meðusobnih napada dviju strana, ali ono što najviše zanima navijaèe je kada æe sljedeæa sezona zapoèeti. Nažalost, buduæi da je sezona veæ odgoðena èini se da niti jedna strana još ne želi popustiti i da bi lockout mogao na duže vrijeme odgoditi poèetak sljedeæe sezone. Sa svakim danom što sezona kasnije krene i igraèi i vlasnici æe imati sve veæe gubitke te je pitanje koja æe strana prva popustiti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE