Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Udruga igraèa spremna na iskljuèenje s rada

Predstavnici komiteta vlasnika i Udruge igraèa sastati æe se tijekom All-Star vikenda.

- Advertisement -

“Liga se nada da æe to biti konstruktivan sastanak i da æe to biti put prema dogovoru, sa veæim intenzitetom i osjeæajem za što brže rješavanje situacije”, rekao je zamjenik komesara NBA lige Adam Silver za NBA.com.

Liga traži velike promjene trenutnog ekonomskog sustava, dok Udruga igraèa smatra da je trenutna struktura dobra i da su potrebne samo male preinake. Obje strane su priznale da je prestanak rada vrlo izvjesna moguænost.

“Voljeli bi vidjeti spremnost u kontekstu napretka prema dogovoru, ali to nismo primjetili u proteklih sedam mjeseci otkako smo ponudili prijedlog novog ugovora”, rekao je glasnogovornik Udruge igraèa Dan Wasserman. “Dok to ne vidimo, biti æemo fokusirani na pripreme za iskljuèenje s rada.”

- Advertisement -

Liga je predstavila svoj inicijalni prijedlog ugovora prije 13 mjeseci. Prijedlog je ukljuèivao veæa ogranièenja u plaæama, te smanjenje garantiranih ugovora. Udruga igraèa je odbila taj prijedlog u veljaèi prošle godine za vrijeme All-Star vikenda u Dallasu. Odgovorili su svojim prijedlogom u srpnju prošle godine koji je ukljuèivao nekoliko ideja koje bi promovirale pokretljivost igraèa te smanjivanje udjela igraèa u dobiti povezanoj sa košarkom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE