Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

(Ne)ugodna iznenađenja dosadašnje sezone – razigravači

Iako se još uvijek nalazimo na samom početku sezone prošlo je dovoljno vremena za prve dojmove o nastupima igrača. Kako su se snašli u novim ekipama, tko je poboljšao određeni segment igre, a tko mentalno i fizički ušao spremniji u sezonu? Pozabaviti ćemo se i onima od kojih se više očekivalo, koji ne opravdavaju nove ugovore i koji bi u skorom vremenu mogli ispasti iz rotacije. Danas počinjemo s razigravačima pošto NBA liga polako, ali sigurno postaje liga playmakera, a u naredna četiri dana ćemo objaviti i pregled za ostale pozicije.

Razigravači

Nema neizvjesnije bitke u ligi od one za najboljeg razigravača. Rajon Rondo je kralj asistencija i igrač o kojemu ovisi igra Bostona, Chris Paul je pravi lider na terenu, prisutan u svim segmentima igre, Russell Westbrook unatoč stalnim kritikama atletsko čudo s respektabilnim šutem, Deron Williams, Tony Parker… Oni su svi već zvijezde i teško da mogu iznenaditi, stoga pozabavimo se onima koji bi voljeli naći se u ovom društvu.

Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers)

Nakon što je prošle godine osvojio titulu novaka godine, Kyrie je nastavio s očekivanim napretkom i nema sumnje kako će se mlada nada Cavsa uskoro naći među gore spomenutim društvom, ako već tamo i ne pripada. Predvodi sve razigravače po broju postignutih poena, lakoća kojom dolazi do koša oduševljava, a tek mu je 20 godina. Budućnost Cavsa s ovim igračem djeluje obećavajuće. Nažalost, trenutno je ozlijeđen te će propustiti još oko tri tjedna igre.

Damian Lillard (Portland Trail Blazers)

Damian Lillard predvodnik je svih novaka u dosadašnjem djelu sezone. Kontrolira napad Blazersa kao da je u mu je ovo deseta sezona u ligi. Vrhunski šuter, opravdava ogromno povjerenje trenera Portlanda i oduševljava svojim nastupima. Ako ga zaobiđu ozljede toliko prisutne u povijesti Blazersa, mogao bi ostvariti zavidnu karijeru. Uz ozljede pitanje je može li izbjeći poznati rookie “zid”.

Jrue Holiday (Philadelphia 76ers)

Najbolji strijelac i asistent ekipe, koji je u izostanku Bynuma postao najvažnija karika i ključ uspjeha. Po načinu na koji prodire u reket i završava oko koša podsjeća na Tonyja Parkera. Mladi razigravač nedvojbeno će dobiti produljenje ugovora, a trenutno je deseti u utrci za najkorisnijeg igrača lige. Najveća su mu mana izgubljene lopte, statistika u kojoj predvodi ligu.

Raymond Felton (New York Knicks)

Raymond Felton je uživao igrajući za Knickse pa ne čudi kako je iznosio otvoreno nezadovoljstvo nakon što je razmijenjen. Prethodnu sezonu imao je očitih problema s fizičkom spremom i rijetki su vjerovali kako se ponovo može vratiti u staru formu. Knicksi su mu ponudili novu priliku i nisu pogriješili. Felton je druga napadačka opcija Knicksa, fizički djeluje bolje nego ikada, zabija uz dobre postotke šuta i predvodi ekipu u asistencijama. Samopouzdanje mu se vratilo, a navijači Knicksa ponovo uživaju u nastupima ovog igrača.

Kyle Lowry (Toronto Raptors)

Najbolji skakač među razigravačima, igrač koji svojom energijom i žestokim pristupom diže razinu igre svoje ekipe. Prisutan u svim segmentima igre, ne boji se kontakta i u svakom susretu daje maksimum. Bilježi najbolje statistike karijere i njegovo dovođenje odličan je potez uprave Raptorsa.

Na njihovu žalost i na uštrb ekipa u kojima igraju ima i onih kojima nije sve tako idealno počelo u novoj sezoni. Kako je tek sezona tek počela i dosta je vremena da isprave loš start nećemo ih previše analizirati, niti oni svojim igrama to zaslužuju.

Jeremy Lin (Houston Rockets) – pokazuje realne (ne)mogućnosti svoje igre. Prespor za većinu razigravača, šut i samopouzdanje su nestali, Harden preuzeo kontrolu napada, a uz sve to Lin bi se mogao naći među starterima na All-Staru, što pokazuje nedostatke u sustavu odabira igrača.

Kirk Hinrich (Chicago Bulls) – dobio je priliku voditi napad Bullsa do povratka Derricka Rosea. Očajni postotci šuta i slaba kontrola napada dovela je do situacije da Nate Robinson provodi veći dio vremena na terenu iako izluđuje Toma Thibodeaua.

Rodney Stucky (Detroit Pistons) – tijekom cijele karijere provedene u Detroitu dobivao je veliko povjerenje čelništva ekipe. Trenutno igra najgoru sezonu života, ispao je iz startne petorke, uzima očajne šuteve i jedan je od glavnih krivaca za loše rezultate Pistonsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE