Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ukiæ: Dajem sve od sebe i èekam svoju priliku

Roko Leni Ukiæ i ove je sezone jedini hrvatski košarkaš u NBA ligi. Samo za razliku od prošle sezone kada je branio boje Toronto Raptorsa, nosi dres Milwaukee Bucksa.

Ukiæ je zabljesnuo na pripremnom turniru za Europsko prvenstvo u Poljskoj, Efes Cupu, na kojem se istaknuo unatoè brojnim NBA zvijezdama koji su branili boje svojih reprezentacije poput Tonyja Parkera, Paua Gasola, Rudyja Fernandeza ili Andrisa Bierdinsa.

Meðutim, niti jedan od njih nije osvojio MVP nagradu turnira, veæ je ona otišla u ruke Ukiæa koji je Hrvatsku predvodio do naslova na turniru.

“Igrali smo zaista dobru košarku. Mislim da je ondje bilo èak 17 igraèa iz NBA lige. Bilo je to prvi put da Nowitzski i Kirilenko nisu igrali za svoje zemlje, ali svejedno je ondje bilo puno sjajnih igraèa” rekao je Ukiæ, èije je sjajne igre tada zamjetio i direktor skautinga u Bucksima Billy McKinney.

“Nema sumnje, igrao je sjajno, a sistem igre koji je bio momèadsko orijentiran mu je sjajno odgovarao. Ukiæ je bio i sjajna rezerva u Raptorsima. Gledali smo ga i tada i jako nam se svidio kao igraè. Bio je jako pouzdan” rekao je McKinney.

Usprkos tomu, Ukiæ, koji je prešao u Milwaukee 17. kolovoza uz Carlosa Delfina u zamjenu za Amira Johnsona i Sonnyja Weemsa, i dalje ostaje glavna nepoznaniza navijaèima Bucksa od svih igraèa na rosteru za postojeæu sezonu.

Prošle sezone je Ukiæ u Raptorsima imao prosjek od 4.2 koša i 2.1 asistencije za prosjeèno provedenih 12.3 minuta na parketu (u 72 utakmice). U Milwaukeeju je dosad u šest odigranih utakmica skupio tek 4.7 minuta na parketu u prosjeku, te je na uèinku od 1.2 koša i 0.5 asistencija. Ipak, sam Ukiæ kaže da æe doèekati svoju priliku.

“Kada je došlo do tradea, bilo sam prilièno zadovoljan. U Torontu nisam vidio previše prilike za sebe buduæi su ondje veæ bila dva startera na poziciji playmakera. U Milwaukeeu sam mislio da æu imati pristojnu priliku za odigrati dobro. Samo sam htio priliku, pa neka me onda ocjenjuju po mom doprinosu momèadi. Dajem sve od sebe, Ovdje imamo široku i vrlo mladu momèad. Tijekom sezone ima uspona i padova i ponekad æu igrati manje, a ponekad više” rekao je Ukiæ.

Hrvatski je playmaker onda usporedio igru Rickyja Rubija (20), španjolskog igraèa Barcelone kojeg je kao petog picka drafta ove sezone izabrala Minnesota, i svog suigraèa iz Bucksa Brandona Jenningsa (20).

“Ricky Rubio je vrlo dobar playmaker, ali je teško toèno reæi koliko dobar. Ima dobar pregled igre i igra dobru obranu, ali nije toliko šuterski orijentiran. Ne može si sam kreirati priliku za šut. Na Efes Cupu je tako zabijao tek èetiri koša u prosjeku i nije bio zvijezda. Jennings je potpuno drugaèiji tip playmakera. On je jako talentiran i kada je vruæ može puno zabijati. Zna sjajno i dodati, ali ponekad se zaboravi u želji da se dokaže. I dalje ima puno mjesta za napredak, ali mislim da æe kroz nekoliko godina biti jedan od najboljih playmakera u ligi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE